Κολυμβητήριο Στολίδι ή Ναυάγιο της Διοίκησης Καρναβου

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Καλλιθέας που με τόση επιθυμία το ανέμεναν οι κάτοικοί της εδώ και δεκαετίες, ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από πέντε περίπου χρόνια εφόσον χρηματοδοτήθηκε και παραχωρήθηκε από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
Ο φυσικός χώρος που περιβάλλει την μεγάλη πισίνα, ολυμπιακών διαστάσεων και την μικρή, η σύσταση του νερού και η άμεση γειτνίαση με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσθέτουν μία ποιότητα και μία ευχαρίστηση στους κολυμβητές.
Όμως αν πλησιάσουμε και εστιάσουμε καλύτερα στα υπάρχοντα δεδομένα δεν θα γοητευτούμε και τόσο πολύ…Ας ξεκινήσουμε με τις εγκαταστάσεις.

Η υπερβολική στενότητα των κοινόχρηστων χώρων και των ανδρικών και των γυναικείων αποδυτηρίωνεκπλήσσουν έως και σοκάρουν. Απαιτείται πολύ προσοχή στις οποιεσδήποτε κινήσεις ώστε να αποφευχθεί ο τραυματισμός από ατύχημα. Σε αυτόν τον δυσάρεστο παράγοντα συμβάλλουν και τα ολισθηρά πλακάκια του πατώματος, τα οποία θα έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί καθώς είναι πλήρως ακατάλληλα για αποδυτήρια κολυμβητηρίου, άρα και για περιβάλλον μόνιμα εκτεθειμένο στην υγρασία και το νερό! Οι 4 ντουζιέρες δεν επαρκούν για την ποσότητα των ατόμων όπως και τα λίγα ερμάρια και πάγκοι. Η επιδιόρθωση των μεντεσέδων και η αντικατάσταση των στηριγμάτων (καβίλιες) των ραφιών των ερμαριών αργεί υπερβολικά σε βάθος μεγάλης ποσότητας χρόνου. Το αποτέλεσμα είναι να μειώνεται ο ήδη πολύ μικρός αριθμός των ερμαριών. Σε ερώτηση που έχουν υποβάλλει τα μέλη του κολυμβητηρίου στο γραφείο του διευθυντή, έχουν λάβει ασαφείς απαντήσεις καθώς και ότι οι μεντεσέδες είναι…γερμανικοί(!) με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση μεγάλη… Τα επιτοίχια πλακάκια στις ντουζιέρες είναι μαύρα από την ακαθαρσία και το ταβάνι γεμάτο μούχλα και υγρασία, πιθανότητα λόγω κακής κατασκευής.

Σε αυτό το σημείο ταιριάζει να θίξουμε το θέμα της καθαριότητας. Οι κυρίες που έχουν προσληφθεί ως υπεύθυνες καθαρισμού είναι 2-3 (!)σε κάθε βάρδια, αλλά προφανώς αυτό δεν συνάδει με την καθαρή και ΣΤΕΓΝΗ εικόνα των χώρων…Υπάρχει αργοπορία στην είσοδό τους στα αποδυτήρια από τον προθάλαμο ή τα παγκάκια έξω, όπου συνήθως κάθονται, για την στράγγιση των νερών από το πάτωμα με την ειδική σκούπα, κάτι το οποίο κάνουν πολλές φορές τα ίδια τα μέλη…Η συμπεριφορά κάποιων επίσης αποτελεί μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Πριν τρία χρόνια περίπου είχαν γίνει και έγγραφες καταγγελίες από μέλη για τη συμπεριφορά μίας υπαλλήλου καθαρισμού. Πρωτοφανής οικειότητα, αγένεια, δυσανεξία με την υγρασία και το νερό(!), υποτιμητικές υποδείξεις, ξαφνική είσοδος στα ανδρικά αποδυτήρια δίχως να αφεθεί μετά την ερώτηση εύλογο χρονικό διάστημα να απαντήσουν ότι μπορεί να περάσει μία γυναίκα(!), εριστική συμπεριφορά και λόγια που κάνουν σαφές στα μέλη ότι υπάρχει γνωριμία με τον Κο Δήμαρχο!!!

Σχετικά με κάποια μέρη του Κανονισμού Λειτουργίας της πισίνας αλλά και θέματα ασφαλείας και υγιεινής, οι ποδονίφτες δεν είναι ποτέ μόνιμα γεμάτοι με νερό παρά μόνο τυχαία, υπάρχουν τάπες στον πάτοτης πισίνας που έχουν αρχίσει να σπάνε και οι οποίες αντλούν νερό με δύναμη!…Επιτρέπεται η είσοδος στην πισίνα δίχως το υποχρεωτικό ντουζ προηγούμενα, χρήση μακιγιάζ, λάδια σώματος, ρολογιών χειρός και βατραχοπέδιλων με μεγάλα πτερύγια, συνωστισμός στις διαδρομές, επιθετική και απρόσεκτη συμπεριφορά από κολυμβητές, μακροβούτια και άπνοια!
Από τις «μικρές» παρασπονδίες έως τις «μεγάλες» παγιώθηκε το γνωστό κλίμα ΑΝΟΧΗΣ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ, ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ, ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΣ που επικρατεί στη χώρα μας!…

Οι υπάλληλοι που βρίσκονται μπροστά στους βατήρες τις πισίνας ασχολούνται με τις προπονήσεις των μελών, δεν βηματίζουν στον περίγυρο της πισίνας, δεν παρακολουθούν όλα τα μέλη που κολυμπούν, όταν τολμάει κάποιος να κάνει σύσταση για κάποια παραβίαση των παραπάνω θεμάτων που εμπίπτουν στα θέματα κανονισμού, ασφαλείας και υγιεινής, δεν αναλαμβάνουν ανάλογη δράση, επιτρέποντας ΟΛΑ αυτά…

Πρόκειται τελικά για ένα κολυμβητήριο που δουλεύει περισσότερο «στον αυτόματο» και τα μέλη του είναι αφημένα στη μοίρα τους; Πιθανότατα ναι, σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα και σε συνδυασμό με τον τραγικό θάνατο της Γαλλίδας στις 15/10/2018.

Facebook Comments Box

Απάντηση