ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ

 

Το απόγευμα της Δευτέρας, 20 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, παρουσία δεκάδων φίλων και επίσημων προσκεκλημένων.

Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμούς που απηύθυναν ο κος Μπασιάς Εμμανουήλ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα και οι επίσημοι καλεσμένοι. Ακολούθησαν ύμνοι της πρώτης του έτους και τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, από τα μέλη της Ομάδας Βυζαντινής Μουσικής του Φάρου Τυφλών υπό την Διεύθυνση του κου Μπασιά Εμμανουήλ. Σε συνέχεια της εκδήλωσης, ακολούθησε το ποίημα του κου Ζάκκα Φώτιου Αντιπροέδρου Α’ και Υπεύθυνου Βιβλιοθηκών «Καλός καινούριος χρόνος», την ανάγνωση του οποίου έκανε η κα Ρουκουτάκη Λούζη Γεωργία Αντιπρόεδρος Β’, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων & Μέλος της Θεατρικής Ομάδας του Φορέα μας. Έπειτα ακολούθησαν άλλα τέσσερα τραγούδια της Βυζαντινής Χορωδίας. Ακολούθησαν τιμητικές βραβεύσεις προς τους κάτωθι εθελοντές του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος:
Στον κο Κόντε Μιχαήλ, Γενικό Χειρουργό, ο οποίος είναι Υπεύθυνος για την οργάνωση και την υλοποίηση του προγράμματος «Ιατρικός – Προληπτικός έλεγχος ατόμων με οπτική αναπηρία» του ΠΕΔΥ Καλλιθέας.
Στην κα Γαϊλα Τασσώ, υπεύθυνη του προγράμματος «Εβδομαδιαίας τηλεφωνικής επικοινωνίας τυφλών-ηλικιωμένων μοναχικών ατόμων» της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Φορέα μας.
Και στην κα Χέρμαν Τερέζα, εκπαιδεύτρια του τμήματος εκμάθησης Ιταλικών.
Επίσης απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους ακόλουθους εθελοντές του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος:
Στην κα Αναργύρου Μαριάννα, εκπαιδεύτρια του τμήματος εκμάθησης Ισπανικών.
Στον κο Ζώη Παναγιώτη, για την πολύτιμη βοήθειά του στο Εκτυπωτικό Τμήμα του Φορέα μας.
Στην κα Θηβαίου Αφροδίτη, εκπαιδεύτρια στο τμήμα εκμάθησης Latin χορών.
Στην κα Δεμερτζόγλου Κωνσταντίνα, εθελόντρια στο τμήμα εκμάθησης Latin χορών.
Στον κο Καραμήτσο Αντώνη, για την πολύτιμη βοήθειά του στο τμήμα εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών.
Στην κα Αγρέβη Δήμητρα, για τον εθελοντισμό της στο τμήμα πλεκτού.
Στην κα Βράχα Γεωργία, για την πολύτιμη βοήθειά της στο τμήμα πλεκτού.
Στην κα Βερβέρη Αφροδίτη, επίσης για τον εθελοντισμό της στο τμήμα πλεκτού του Φορέα μας.
Στην κα Βούλγαρη Ελευθερία, η οποία είναι εθελόντρια στο Μουσείο Αφής, στην Κοινωνική Υπηρεσία και στην Θεατρική Ομάδας του Φορέα μας. Η επόμενη ενότητα ήταν η παρουσίαση ενός πλούσιου προγράμματος από την Ομάδα Παραδοσιακών Χορών του Φορέα, που περιείχε τέσσερις Ικαριώτικους χορούς. Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της πίτας με τις ευλογίες του Πατέρα Νικόλαου του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής του ΚΕΑΤ και με τον επίλογο του κου Μπασιά Εμμανουήλ, Προέδρου του Δ.Σ. του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα, παρέστησαν, ο κος Ζάκκας Φώτιος Αντιπρόεδρος Α’, η κα Ρουκουτάκη Λούζη Γεωργία Αντιπρόεδρος Β’, η κα Κατσαρού Δήμητρα Γενική Γραμματέας και τα μέλη, κος Κορομηλάς Χρήστος, κος Λέκκας Χρήστος, κος Παληαλέξης Δημήτρης, κος Βιολάρης Κώστας και η κα Τζεβελέκου Μαρία, ενώ εκ μέρους της Διεύθυνσης, ο κος Καρκούλιας Γεώργιος Γενικός Διευθυντής, και η κα Μήλα Γεωργία Διευθύντρια Κοινωνικής Μέριμνας & Ανάπτυξης. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φάρου Τυφλών αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά για την παρουσία τους:
Τον κο Σταμάτη Γεώργιο Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον κο Γαϊτάνη Τάσο Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, τον κο Κάρναβο Δημήτρη Δήμαρχο Καλλιθέας, την κα Γιαννάκου Πάσχου Άννα Αντιδήμαρχο Υγείας & Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Καλλιθέας, την κα Μπαρμπαγιάννη Ευγενία εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Εθελοντισμού Αττικής, τον κο Καλαματιανό Διονύσιο Χαράλαμπο Βουλευτή Νομού Ηλείας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον κο Κατρίνη Μιχάλη Βουλευτή Νομού Ηλείας με το ΚΙΝ.ΑΛ., τον κο Μπαλάφα Γιάννη Βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον κο Κουρουμπλή Παναγιώτη πρώην Υπουργό Ναυτιλίας, την κα Λεβέντη Αγγελική πρώην Περιφερειακή Σύμβουλο, τον κο Ψαλιδόπουλο Θεόδωρο επικεφαλής παράταξης Προοδευτικής Ενότητας Δήμου Καλλιθέας, τον κο Ασκούνη Κώστα επικεφαλής παράταξης Προοπτική Ζωής Δήμου Καλλιθέας, τον κο Σεϊτανίδη Θεόδωρο Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Καλλιθέας, τον κο Μπουκουβάλα Βασίλειο Δημοτικό Σύμβουλο παράταξης Προοπτική Ζωής του Δήμου Καλλιθέας, την κα Δαμουλιάνου Κορίνα Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλο Δήμου Καλλιθέας, τον κο Εμιρζά Γιάννη Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Καλλιθέας, τον κο Παπαθανασόπουλο Θεόδωρο Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας, τον κο Μαρκοστάμο Παναγιώτη Αντιπρόεδρο Δ.Σ. Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, την κα Γερουλάνου Χριστοπούλου Ζωή Πρόεδρο του Κέντρου Σκύλων Οδηγών Ελλάδος, την κα Δεσυπρή Μαριάννα Εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ένωσης Αμφιβληστροειδοπαθών, τον κ. Ευαγγέλου Ηλία εκπρόσωπο των American Friends of the Blind in Greece, την κα Μοσχούρη Κοραλλία Υπεύθυνη Γραμματείας της Ένωσης Φίλων Ακρόπολης, τον κο Σηφάκη Δημήτριο Αντιπρόεδρο Α’ του Δ.Σ. της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες & μέλος της ΕΣΑμεΑ, τον κο Τσαούση Μενέλαο Πρόεδρο Δ.Σ. του ΚΕΑΤ, τον Πατέρα Νικόλαο από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής του ΚΕΑΤ, τον κο Σιούτη Στέργιο Προϊστάμενο του τμήματος Αποϊδρυματοποιήσης της Διεύθυνσης Πολιτικών ΑμεΑ του Υπουργείου Εργασίας, τον κο Τριανταφύλλου Αργύρη Πρόεδρο Δ.Σ. Πανελλήνιας Ένωσης Δεξιοτήτων ΑμεΑ, τον κο Πάνου Βασίλη Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Δεξιοτήτων ΑμεΑ, τον κο Παριανό Πέτρο, από την Κυψέλη Πολιτισμού Καλλιθέας, την κα Βουγιούκα Μαρία Αντιπρόεδρο Κοινοτική Σύμβουλο Β’ Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας, την κα Αγγελική Αθανασακοπούλου Κοινοτική Σύμβουλο Α’ Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας, την κα Κυριακοπούλου Ξακουστή συνεργάτιδα και προμηθευτή του Φορέα μας, και την κα Μιχαλοπούλου Κερασιά εκπρόσωπο της Liminal.

διάβασε και αυτό  ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΛΤΑ στη Ιφιγενείας;

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Φάρου Τυφλών σας εύχονται ολόψυχα μια καλή και παραγωγική χρονιά, γεμάτη υγεία και αλληλεγγύη.

πηγή ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ
Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Τίτλοι τέλους στο γάμο της  Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Μάνο…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: