Κορονοϊός: Δέσμη μέτρων για τους ηλικιωμένους & τα γηροκομεία

Σε τρεις άξονες αναπτύσσεται η δέσμη μέτρων της πολιτείας για την προστασία των ηλικιωμένων και των σχετικών ευπαθών ομάδων, όπως τα ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στον πρώτο άξονα εντάσσονται η επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων που αφορούν τις δομές αυτές φιλοξενίας, με διακριτές ομάδες προσωπικού που κάθε μία θα φροντίζει συγκεκριμένες ομάδες φιλοξενουμένων, με αυστηρές προϋποθέσεις για την εισαγωγή νέων περιστατικών και διαχωρισμό στην σίτιση των ωφελουμένων, με υποχρεωτικό εμβολιασμό για άλλες πιθανές ασθένειες και σύσταση προς το προσωπικό ν’ αποφεύγει την παράλληλη εργασία, είτε σε άλλες ανάλογες δομές, είτε και σε θέσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ειδικό πρωτόκολλο για τη διαχείριση πιθανών κρίσεων θα ενεργοποιείται εφόσον χρειαστεί και -αν βρεθούν κρούσματα- το σύνολο του προσωπικού θα υπόκειται σε έλεγχο για δύο εβδομάδες — σε περίπτωση πολλαπλών κρουσμάτων, θα γίνεται αντικατάστασή του από ειδικές ομάδες, είτε και από ξεχωριστή ομάδα παρέμβασης.

Ειδικό ερωτηματολόγιο για τους εργαζόμενους θα συμπληρώνεται κάθε μέρα, ώστε να γίνεται ευκολότερη ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος. Δειγματοληπτικά τεστ θα πραγματοποιούνται τακτικά, όπως και υποχρεωτικοί έλεγχοι στο σύνολο του προσωπικού που επιστρέφει από άδεια απουσίας.

Θα συνταχθεί κώδικας ασφαλούς συμπεριφοράς του προσωπικού εντός και εκτός δομών, με βασικές προφυλάξεις σε όλες τις δραστηριότητές τους. Ακόμη και έξω από τις δομές, οι εργαζόμενοι σ΄αυτές θα πρέπει να φοράνε μάσκες σε όλες τις δραστηριότητές τους.

Στον δεύτερο άξονα, θεσπίζονται εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους εργαζόμενους, αλλά και συντονισμένοι και συχνοί έλεγχοι για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, ενώ προβλέπεται αύξηση των προστίμων εφόσον σημειωθεί ελαστικότητά στην τήρησή τους.

Ο τρίτος άξονας προβλέπει μοριακούς ελέγχους κατά προτεραιότητα για τις μονάδες υψηλού κινδύνου.

διάβασε και αυτό  Περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας που κάνουν μεγάλη χρήση κινητών και παιχνιδομηχανών

Τέλος, δημιουργούνται δύο διαφορετικές επιτροπές, η επιτροπή προστασίας ευπαθών ομάδων και η επιτροπή εποπτείας, με αρμοδιότητα τη συγκέντρωση στοιχείων απ’ όλη την επικράτεια.

Πηγή: ert.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, επέρριψε…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel