App Icon

Κορονοϊός: Σε τρεις φάσεις η άρση των περιοριστικών μέτρων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η σταδιακή άρση των μέτρων του ΓΕΕΘΑ για τον κορωνοϊό θα σημάνει την εντατικοποίηση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Την επόμενη εβδομάδα το σύνολο του Ελληνικού Στόλου βγαίνει σταδιακά στο Αιγαίο για μια σειρά γυμνασίων στο Αρχιπέλαγος

Η σταδιακή άρση των μέτρων που πήρε το ΓΕΕΘΑ για την αντιμετώπιση της φονικής πανδημίας θα σημάνει την εντατικοποίηση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας η οποία είχε περιοριστεί από τις τελευταίες εβδομάδες του Μαρτίου στις Ένοπλες Δυνάμεις και κυρίως στον Στρατό Ξηράς αλλά και στο Πολεμικό Ναυτικό.

Την επόμενη εβδομάδα το σύνολο του Ελληνικού Στόλου βγαίνει σταδιακά στο Αιγαίο για μια σειρά γυμνασίων στο Αρχιπέλαγος από τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη έως το Καστελόριζο αλλά νότια της Κρήτης. Ειδικά με τις ασκήσεις στην θαλάσσια περιοχή γύρω από την Κρήτη αλλά και την Κάρπαθο το Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει να στείλει ένα ξεκάθαρο υψηλού συμβολισμού μήνυμα στην Άγκυρα ότι δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε αμφισβήτηση εκεί όπως έχουν προαναγγείλει οι γείτονες με το παράνομο μνημόνιο που υπέγραψαν με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Πρόκειται πλέον για περιοχή η οποία βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του Ελληνικού Επιτελείου και συμπεριλαμβάνεται όλο και περισσότερο στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό τόσο του Πολεμικού Ναυτικού όσο και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ταυτόχρονα πλοία του Στόλου θα δηλώσουν παρουσία και σε άλλες «κρίσιμες» περιοχές και σύμφωνα με τον σχεδιασμό αναμένεται να εκπαιδευτούν γύρω από ακριτικά νησιά τα οποία η Άγκυρα το τελευταίο διάστημα έχει «στοχοποιήσει» με μια σειρά προκλητικών θρασύτατων υπερπτήσεων. Αλλά και με την κλιμάκωση της ρητορικής περί αποστρατικοποιημένων νησιών στο Αιγαίο την οποία έχουν επαναφέρει όχι μόνο εθνικιστικοί κύκλοι όπως έκαναν στο παρελθόν αλλά και μετριοπαθείς αξιωματούχοι της γειτονικής χώρας.

Στόχος είναι να φτάσει το μήνυμα στην Τουρκία ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να δεχτεί παγίωση των προκλήσεων με υπερπτήσεις αλλά και παρενοχλήσεις σκαφών του Λιμενικού όπως έγινε τις τελευταίες εβδομάδες στα θαλάσσια σύνορα της χώρας και μάλιστα μέσα σε Εθνικά Χωρικά Ύδατα. Εκεί όπου οι παραβιάσεις έχουν αντίστοιχα εκτιναχθεί όπως και στον αέρα με καταγεγραμμένες πλέον 254 υπερπτήσεις.

διάβασε και αυτό  Νέα προβοκάτσια από την Άγκυρα: Έστειλαν drone να παίξει τον τουρκικό εθνικό ύμνο πάνω από το Καστελόριζο!

Παρά τα μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID-19 και την ακύρωση της άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2020» η Πολεμική Αεροπορία εξακολουθεί τις τελευταίο διάστημα να πετά μαζικά στο Αιγαίο διατηρώντας σε ύψιστο βαθμό την επιχειρησιακή της ετοιμότητα. Οι διαθεσιμότητες των μαχητικών παραμένουν σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά ποσοστά και καθημερινά καταγράφοντα σε πολλές περιπτώσεις απογειώσεις που αγγίζουν ακόμα και τις 140 ειδικά σε ημέρες με ημερήσια και νυχτερινή εκπαίδευση.

Η σταδιακή άρση των μέτρων για την πανδημία στον Στρατό Ξηράς όπου οι συνθήκες ήταν διαφορετικές και επέβαλαν μεγαλύτερους περιορισμούς σημαίνει κατακόρυφη αύξηση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων αφού η επιφυλακή δεν επηρεάστηκε. Έτσι το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν σταδιακά μικρής κλίμακας ασκήσεις τόσο στις Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων όσο και στη συνέχεια στο σύνολο των Μονάδων του Στρατού Ξηράς.

Ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές- Έβρο και νησιά- αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι βολές φορητού οπλισμού όπως είχαν προγραμματιστεί από το ΓΕΣ να γίνονται σε τακτά διαστήματα όχι μόνο για εκπαιδευτικούς αλλά και για συμβολικούς λόγους.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Ανοίγουν από τις 6 το πρωί αύριο, Δευτέρα, και για…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: