App Icon

Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνει για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Τιμώντας την μνήμη της Μαριέττας Γιαννάκου ξεκίνησε την ομιλία του στην Βουλή ο πρωθυπουργός. Μίλησε για μια αγωνίστρια της ζωής και μια σπουδαία πολιτικό. Την αποχαιρετούμε σήμερα με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη, είπε.

Τομή στον χρόνο και στην μακρά ιστορία της Ευρώπης χαρακτήρισε αυτό που συντελείται στην Ουκρανία, ο πρωθυπουργός. Τόνισε ακόμα ότι επιχειρείται να ακρωτηριαστεί μια χώρα και η Ρωσία ανατρέπει παγιωμένες ιστορικές και εδαφικές πραγματικότητες. Αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα μιας χώρας με την οποία η Ρωσία έχει στενούς δεσμούς. Έχει χιλιάδες αθώα θύματα ανάμεσά τους και Έλληνες στην Μαριούπολη. Με πρόσχημα μια ανύπαρκτη απειλή κατά της χώρας εισβάλλει σε μια άλλη, σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε ακόμα για ωμή και βίαιη προβολή ισχύος και ο αγώνας εναντίον της γίνεται για την προάσπιση της ελευθερίας.

Έκανε λόγο για εισβολή παράλογη και ανιστόρητη.

«Αυτή η βάναυση εισβολή συντελείται στο όνομα του Ρωσικού λαού και με πρόσχημα την αποναζιστοποίηση της Ουκρανίας. Μια εισβολή παράλογη και ανιστόρητη. Μια ρήξη που επιδιώκει μια λήξη της περιόδου ειρήνης και ευημερίας στην Ευρώπη. Κατηγόρησε την Ρωσία ότι θέλει να αλλάξει την αρχιτεκτονική της Ευρώπης. Εισερχόμαστε σε μια άλλη ιστορική εποχή αντιμέτωποι με κινδύνους που πιστεύαμε ότι τους έχουμε ξορκίσει» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

«Ακούσαμε τον εκλεγμένο ηγέτη μιας χώρας να μας λέει ότι ίσως να είναι η τελευταία φορά που μας μιλάει», είπε αναφερόμενος στην Σύνοδο Κορυφής και στο τι άλλαξε στην στάση των χωρών της ΕΕ.

«Η στάση της πατρίδας μας σε αυτή την κρίση είναι προϊόν των ιστορικών μας βιωμάτων. Είμασταν πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας και το ίδιο κάνουμε και τώρα», τόνισε. «Είμαστε και εμείς Δύση και ανήκουμε στην ελευθερία, στην ισοτιμία και την διεθνή νομιμότητα. Είμαστε ένας λαός που ζει με την ανοικτή πληγή της Κύπρου και δεν μπορούμε να στεκόμαστε αδιάφορα απέναντι σε έναν ηγέτη που θέλει να ζωγραφίσει μόνος του τα σύνορα. Εδώ δεν χωρούν ίσες αποστάσεις».

διάβασε και αυτό  Άγρια επεισόδια στην Νέα Σμύρνη και δηλώσεις Πρωθυπουργού (Bίντεο)

Ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας είπε ότι «η δική μας πατρίδα θρηνεί ήδη θύματα ομογενείς μας για να αρκείται σε λίγα απλοϊκά ειρηνιστικά συνθήματα που ταυτίζουν θύτες και θύματα. Αν το ότι οι ομογενείς μας δεν ζουν πια το αναγνωρίζει ο Πρόεδρος Μακρόν δεν γίνεται να μην το αναγνωρίζουν κάποιοι στην Ελλάδα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμα ότι πλέον αναμετρώνται η προοδευτική δύναμη και δράση με ξεπερασμένες ιδεοληψίες. Μίλησε για σύγκλιση των άκρων με στόχο την καθήλωση και την καταπίεση. Στην Ουκρανία, η αλήθεια αποδείχθηκε πιο ισχυρή από την προπαγάνδα, κάτι που υποτίμησε και ο Ρώσος ηγέτες.

Η Ευρώπη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Εμείς, είμαστε η σκοτεινή Ήπειρος του 20ου αιώνα. Η ΕΕ γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του Β Παγκοσμίου Πολέμου για να μην έχει καμία χώρα ξανά αυτοκρατορικές φιλοδοξίες.

Αναφερόμενος στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Ρωσία, είπε ότι αυτό σημαίνει αύξηση του κόστους δανεισμού και η απαγόρευση εξαγωγών θα υπονομεύσει τον ενεργειακό τομέα της.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΕΦΚΑ, κ. Όμηρος Τσάπαλος μίλησε για…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel