Κυριάκος Μητσοτάκης: Η VOLKSWAGEN πάει Αστυπάλαια

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Volkswagen AG για την μεγάλη, πράσινη, καινοτομική επένδυση της Volkswagen στην Αστυπάλαια. “Η Αστυπάλαια μπορεί και θα γίνει πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας πως “όλες αυτές οι επενδύσεις επανατοποθετούν την Ελλάδα στο χάρτη σε μία χώρα που δεν βασίζεται μόνο στον τουρισμό και τη γεωγραφική της τοποθεσία, αλλά αγκαλιάζει το μέλλον και όταν μιλάμε για μέλλον, μιλάμε για καινοτομία (…) στο πλαίσιο της στρατηγικής μας στην πράσινη ανάπτυξη”.

Μέσω τηλεδιάσκεψης από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, συνομίλησαν με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen AG.

Οπως είπε ο κ. Φραγκογιάννης πως πρωταρχικός σκοπός είναι πώς θα κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη.

Από την πλευρά του ο Herbert Diess, πρόεδρος ΔΣ της Volkswagen είπε πως «η Αστυπάλαια γίνεται το ιδανικό μέρος προκειμένου να δούμε στην πράξη πώς μπορούμε να προστατεύσουμε το κλίμα και τις θεμελιώδεις αξίες μας μέσα από αυτή την καινοτόμο συνεργασία».

Το έργο, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2026, επιμερίζεται σε 3 βασικές φάσεις.

Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

-την αντικατάσταση όλων των δημόσιων συγκοινωνιών με ηλεκτροκινούμενα οχήματα,

-την παροχή γενναίων κινήτρων, πέραν αυτών που έχει θεσμοθετήσει ήδη η ελληνική κυβέρνηση, για την αντικατάσταση των οχημάτων των κατοίκων με ηλεκτρικά

-και την ανάπτυξη «πράσινης» μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, η οποία θα μπορεί να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του νησιού σε ηλεκτρισμό.

διάβασε και αυτό  Ο Σύριζα για το Μεταναστευτικό

Προβλέπεται επίσης να «τρέξει» και το πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης στο νησί.

Πρόκειται για μία επένδυση της τάξης των 20 εκατ. ευρώ που μάλιστα έρχεται σε συνέχεια των επενδύσεων της Microsoft και της Pfizer στη Θεσσαλονίκη και την τελευταία επένδυση της Lamda στο data-center.

«H Ελλάδα επανατοποθετείται στο χάρτη» , σημείωσε ο ΠΘ, προσθέτοντας ότι «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, στέλνουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όλο τον κόσμο».

Όπως τόνισαν όλες οι πλευρές, η επένδυση δεν πρόκειται να επηρεάσει τον μοναδικό χαρακτήρα του νησιού ούτε την πολιτιστική του κληρονομιά, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι μόλις οι συνθήκες λόγω της πανδημίας το επιτρέψουν, θα επισκεφθεί το νησί για να δει από κοντά το έργο.

πηγή ΕΡΤ

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Η κατάσταση που επικρατεί στα  δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, της…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: