Κυριάκος Μητσοτάκης: Με την ΑΟΖ τελειώνει η Γαλάζια Πατρίδα

Την εκτίμησή του ότι η υπογραφή οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου θα τερματίσει μια και καλή το αφήγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας» που προωθείται από την Τουρκία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η δήλωση αυτή έρχεται έπειτα από επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί ανύπαρκτης στρατηγικής στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

«Η αλήθεια είναι ότι η συμφωνία η οποία υπογράψαμε με την Αίγυπτο καταρρίπτει μια και καλή το αφήγημα της “Γαλάζιας Πατρίδας”, διότι αποδεικνύει στην πράξη ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ… Πρώτο σκέλος της στρατηγικής μας είναι οι ισχυρές διεθνείς συμμαχίες και δεύτερο σκέλος είναι η ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης των Ενόπλων Δυνάμεων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο τρίτος άξονας εξωτερικής πολιτικής σύμφωνα με τον πρωθυπουργό είναι ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να ξανασυζητήσει με την Τουρκία «για το ένα και μοναδικό ζήτημα το οποίο μας απασχολεί και είναι ο καθορισμός θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο». Στο πλαίσιο αυτό, αν δεν υπάρξει συμφωνία, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Επίσκεψη Χαρδαλιά στα 18 αεροδρόμια που ανοίγουν στις πτήσεις εξωτερικού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Την τελευταία εργάσιμη του Αυγούστου 2020 θα πληρωθούν Ελάχιστο Εγγυημένο…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel