fbpx
16 °C Athens, GR
30 Νοεμβρίου 2020

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο COVID μας αναγκάζει. Σε δύο περιφέρειες η Ελλάδα κλειστή η Εστίαση οι χώροι Πολιτισμού γυμναστήρια σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα

Αυστηρά είναι τα νέα μέτρα που τίθεται σε ισχύ από την Τρίτη το πρωί, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νέα μέτρα όσον αφορά στον κορονοϊό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια το διαγγέλματός του στον ελληνικό λαό.

«Ύστερα από μία μακρά περίοδο σταθερότητας, τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά και στη χώρα μας. Και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι, σύντομα, η νέα επέλαση της πανδημίας θα κλονίσει τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Δοκιμάζοντας όχι μόνο ασθενείς, αλλά και τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας», τόνισε, κάνοντας λόγο για ώρα πολιτικών αποφάσεων που έχουν στόχο την αποφυγή των χειροτέρων.

«Είναι λάθος να επαναπαυτούμε», προειδοποίησε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως ο κορονοϊός «ξέρει να περνά από τις χαραμάδες της αμέλειας κάποιων λίγων, που υπονομεύουν την προσπάθεια των πολλών».

«Από την Τρίτη το πρωί και για ένα μήνα τίθεται σε ισχύ ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις: επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου», ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στα μέτρα.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη ζώνη, εκεί που ήταν το πράσινο και το κίτρινο θα τεθούν σε ισχύ τα εξής μέτρα:

  • Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί
  • Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
  • Πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια.
  • Όχι συναθροίσεις και  πάντα αποστάσεις και προσωπική υγιεινή.

Στη δεύτερη ζώνη, τη ζώνη αυξημένου κινδύνου, όπου δηλαδή ήταν το πορτοκαλί και το κόκκινο προστίθενται τα εξής:

  • Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα.
  • Ίδια απόφαση και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια.
  • Δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

πηγή ΕΡΤ σελίδα Πρωθυπουργού

Related articles

ΖΗΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

  Με την ευκαιρία του Ολυμπιακού έτους που διανύαμε , το Υφυπουργείο Αθλητισμού υλοποιεί για πρώτη φορά στη χώρα μας το πρόκομμα “Ζήσε αθλητικά” για να φέρνει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις Αξίες του Αθλητισμού. Η πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του προγράμματος  πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 21/2/2020 στην αίθουσα […]

Πότε καταβάλλεται το ΚΕΑ Οκτωβρίου

Δες πότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή του ΚΕΑ Οκτωβρίου 2020 στους δικαιούχους. Το πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: α) την εισοδηματική ενίσχυση, β) τη διασύνδεση με […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *