Κυριάκος Μητσοτάκης: Σταματάνε Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί

 Νέος πτωχευτικός κώδικας θεσμοθετείται σύμφωνα με την εισαγωγική τοποθέτησή του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο, συγκεκριμένα ανέφερε ότι θα είναι ένας ενιαίος κώδικας που κλείνει οριστικά πληγές δεκαετιών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ο νέος κώδικας διευθέτησης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας θέτει ρεαλιστικό, δίκαιο και κοινωνικά ευαίσθητο πλαίσιο γύρω από την πρώτη κατοικία και χαράσσει έναν σαφή δρόμο για το πώς θα ρυθμίζονται χρέη προς το Δημόσιο, προς τα ταμεία και προς τις τράπεζες, τα οποία συνολικά φτάνουν τα 234 δισ. ευρώ

«Ο Κώδικας Διευθέτησης Οφειλών και Παροχής Δεύτερης Ευκαιρίας, είναι ένας ενιαίος κώδικας που, επιτέλους, κλείνει οριστικά πληγές δεκαετιών της οικονομικής αλλά και κοινωνικής πραγματικότητας. Θέτει ένα ρεαλιστικό, δίκαιο, κοινωνικά ευαίσθητο πλαίσιο γύρω από την πρώτη κατοικία και χαράσσει έναν σαφή δρόμο για το πώς θα ρυθμίζονται χρέη προς το Δημόσιο, προς τα ταμεία, προς τις τράπεζες, τα οποία συνολικά φτάνουν τα 234 δισ. ευρώ. Αυτό είναι το ύψος του ιδιωτικού χρέους σήμερα στην Ελλάδα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. «Από 1ης Ιανουαρίου του 2021 λοιπόν, οι πραγματικά αδύναμοι οφειλέτες θα ρυθμίζουν ευνοϊκά το χρέος τους ή θα απαλλάσσονται. Βάσει όμως κριτηρίων, με πρώτο την κατάργηση του απόρρητου για κάθε περιουσιακό στοιχείο των ενδιαφερομένων, ώστε να γίνονται οι αναγκαίες διασταυρώσεις και να μην διασώζονται στρατηγικοι κακοπληρωτες, όπως, δυστυχώς, έχει επανειλημμένα συμβεί», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο ζήτημα της πρώτης κατοικίας ευάλωτων προσώπων, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι νέες ρυθμίσεις έχουν έντονα κοινωνικό πρόσημο και ίσως γι’ αυτό προκαλούν και αντιστάσεις από την πλευρά των τραπεζών. Η επιλογή είναι ξεκάθαρα πολιτική, τόνισε, λέγοντας ότι μετά την έγκαιρη προειδοποίηση για όποιον προσφεύγει στο στάδιο της ρύθμισης, θα αναστέλλονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί και μετά από δίμηνη διαβούλευση οι πιο αδύναμοι θα λαμβάνουν ειδική επιδότηση για τις δόσεις του νέου δανείου.

διάβασε και αυτό  5,2 ρίχτερ στη Κρήτη

πηγή ΕΡΤ Βιβή Παπαστεφάνου

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Αναβάλλεται η εμποροπανήγυρη της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ σύμφωνα με ανακοίνωση της…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel