Κωτσιόπουλος για επίταξη ιατρών: Ποιοι είναι οι 206 πρώτοι που επιλέχθηκαν – Πώς θα αμείβονται

Τι ανέφερε ο Γ.Γ. του Υπ. Υγείας για τον τρόπο επιλογής τους και το ηλικιακό κριτήριο

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης για επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών προς ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ στην Αττική για την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας μίλησε στον ΑΝΤ1.

«Έχουν ήδη επιλεγεί οι πρώτοι 206 ιατροί για τους οποίους θα ισχύσει η επίταξη υπηρεσιών. Είναι παθολόγοι, πνευμονολόγοι και γενικοί ιατροί, που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και ηλικίας κάτω των 60 ετών».

Ποιες θα είναι η αμοιβή τους

Η επίταξη υπηρεσιών είναι για έναν μήνα, και με υπουργική απόφαση θα ορίζεται το ύψος της αποζημίωσης για αυτούς τους ιατρούς για αυτόν τον μήνα. Θα λάβουν την αποζημίωση του Επιμελητή Β΄ με τον βαθμό του οποίου θα ενταχθούν στο σύστημα οι εν λόγω ιατροί.

Ποια θα είναι η διαδικασία για τους 65 εθελοντές

Για τους περίπου 65 ιατρούς που εθελοντικά δήλωσαν ότι θέλουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ θα ακολουθηθεί η σχετική διαδικασία, με την αποζημίωση τους να είναι εκείνοι που είχε δηλωθεί αρχικώς από το Υπουργείο Υγείας, δηλαδή 2.000 ευρώ καθαρά μηνιαίως και πρόσθετη αμοιβή για τις εφημερίες.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας ανέφερε την σημαντική συμβολή στα νοσοκομεία όλης της χώρας από συνταξιούχους ιατρούς που έκαναν χρήση της διάταξης για επαναφορά τους στην υπηρεσία, λόγω της πανδημίας κορονοϊού.

Πηγή: newsbreak.gr


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Φράση «χρησμός» Μητσοτάκη δείχνει εκλογές;

Απάντηση

Recommended
Ο βαλκανιονίκης, Γιάννης Λιγνός είναι ο νέος πρόεδρος στην ομοσπονδία…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: