App Icon

Μέχρι ένα εκατ. ευρώ τα πρόστιμα για πλοία ΜΚΟ με μετανάστες στην Ιταλία – Κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό

Με 322 ψήφους υπέρ έναντι 90 κατά, η κάτω Βουλή της Ιταλίας ενέκρινε την πολύ πιο σκληρή εκδοχή του λεγόμενου «διατάγματος ασφαλείας», που ως σήμερα προέβλεπε πρόστιμα μεταξύ 10 και 50 χιλιάδων ευρώ

Τα μέλη της ιταλικής Βουλής τάχθηκαν χθες Πέμπτη υπέρ της τεράστιας αύξησης των προστίμων που επιβάλλονται σε πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων αν αφού διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο εισέρχονται χωρίς την έγκριση των αρχών σε λιμάνια της Ιταλίας: τα πρόστιμα αυτά θα φθάνουν εφεξής ποσά ύψους έως και ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Με 322 ψήφους υπέρ έναντι 90 κατά, η κάτω Βουλή της Ιταλίας ενέκρινε την πολύ πιο σκληρή εκδοχή του λεγόμενου «διατάγματος ασφαλείας», που ως σήμερα προέβλεπε πρόστιμα μεταξύ 10 και 50 χιλιάδων ευρώ.

Το διάταγμα, το οποίο τέθηκε σε ισχύ τη 15η Ιουνίου με πρωτοβουλία του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, χρειαζόταν κοινοβουλευτική έγκριση για να συνεχίσει να εφαρμόζεται.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μέλη της συγκυβέρνησης άκρας δεξιάς-λαϊκιστών αποφάσισαν να κάνουν το αντιμεταναστευτικό μέτρο ακόμη πιο δρακόντειο. Η οριστική εκδοχή του υπόκειται πλέον στην έγκριση της ιταλικής Γερουσίας.

Η ιταλική άνω Βουλή αναμένεται να ψηφίσει τη 13η Αυγούστου.

Οι οικονομικές κυρώσεις σε βάρος των ΜΚΟ που διεξάγουν επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα εντάσσονται στη σκληρή γραμμή του Σαλβίνι στο ζήτημα της μεταναστευτικής κρίσης στη Μεσόγειο.

Πρόστιμα έχουν επιβληθεί ήδη στη γερμανική Sea-Watch και στην ιταλική Mediterranea, οργανώσεις τα πλοία των οποίων αψήφησαν τις εντολές να μην εισέλθουν στα ιταλικά χωρικά ύδατα και μετέφεραν μετανάστες που είχαν διασώσει στο μικρό νησί Λαμπεντούζα.

Τα πλοία που έχουν μισθώσει οι ΜΚΟ κατασχέθηκαν.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Σαλβίνι ανακοίνωσε χθες ότι οι αφίξεις μεταναστών στην Ιταλία μέχρι στιγμής φέτος μειώθηκαν κατά 81% σε σύγκριση με το 2018, στις 3.418.

Πάντως οι ΜΚΟ, εναντίον των οποίων καταφέρεται συχνά ο Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Λέγκας (άκρα δεξιά) και του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S, «αντισυστημικό»), δεν μετέφεραν παρά ελάχιστους από τους μετανάστες αυτούς στις ιταλικές ακτές.

Ο Σαλβίνι απειλεί τώρα τον Ιταλό υπουργό οικονομικών

«Αν ο υπουργός Οικονομίας πει ότι δεν υπάρχει περιθώριο για περικοπές φόρων και ότι θα πρέπει να το αναβάλουμε για το ερχόμενο έτος ή το μεθεπόμενο, τότε το πρόβλημα θα είναι ή αυτός ή εγώ», δήλωσε ο Σαλβίνι σε συνέντευξή του στον Radio24 που μεταδόθηκε απευθείας από τον ραδιοσταθμό, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Παρατεταμένη κρίση Πέντε Αστέρων και Λέγκας στην Ιταλία

Ο Σαλβίνι, ο ηγέτης της Λέγκα, του ενός από τα δύο κόμμα του ιταλικού κυβερνητικού συνασπισμού, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ιταλία εξετάζει περικοπές φόρων ύψους περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό της για το ερχόμενο έτος.

Την περασμένη εβδομάδα ο Σαλβίνι δήλωνε πως επαφίεται στον εταίρο του, το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S), να αποφασίσει εάν η κυβέρνηση συμμαχίας θα επιβιώσει, με βάση τη συμφωνία συνεργασίας που έκλεισαν και προβλέπει την αύξηση της αυτονομίας των περιφερειών, την έγκριση του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς και τη μεταρρύθμιση του συστήματος δικαιοσύνης.

πηγή: https://thepost.news

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Η Αυτού Μεγαλειότης ο Έλλην Μετανάστης ΄΄ 6η Παγκόσμια Συνάντηση…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel