Μήνυμα συμπαράστασης στην Ελλάδα από την χορωδία του Κόκκινου Στρατού.

Η Χορωδία του Κόκκινου Στρατού στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό απέναντι στην πρόκληση της πανδημίας. Οι ερμηνευτές της
τραγουδούν στα ελληνικά το «Όταν σφίγγουν το χέρι» του Γιάννη Ρίτσου σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Το παγκοσμίου φήμης Alexandrov Ensemble, γνωστό και ως Χορωδία του Κόκκινου Στρατού, είναι η επίσημη στρατιωτική χορωδία των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων.
Πήρε το όνομά της από τον πρώτο της διευθυντή, Αλεξάντερ Βασίλιεβιτς Αλεξαντρόφ και αποτελείται από μια αποκλειστικά ανδρική χορωδία, μια μουσική ορχήστρα και ένα χορευτικό σύνολο. Ξεκίνησε το 1928 σαν μουσικό σύνολο αποτελούμενο από 12 στρατιώτες. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’30 είχε φτάσει να απασχολεί 300 καλλιτέχνες και η φήμη της είχε ήδη ξεπεράσει τα
σύνορα της χώρας.

Η Χορωδία, στη διάρκεια του Β Παγκόσμιου Πολέμου έδωσε πάνω από 1500 συναυλίες, πολλές από αυτές και στην πρώτη γραμμή, παίζοντας έτσι καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση του ηθικού του Κόκκινου Στρατού.

Η τελευταία φορά που η Alexandrov Ensemble βρέθηκε στην Ελλάδα ήταν τον Δεκέμβριο του 2017 όπου και έδωσε δυο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το Alexandrov Ensemble ήταν προγραμματισμένο να δώσει και φέτος τον Ιούνιο δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι οποίες αναμένεται πλέον να πραγματοποιηθούν στις αρχές Οκτωβρίου.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου το πακέτο στήριξης του τουρισμού.…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: