Μήνυμα του 112 σε Αχαΐα και Ιωάννινα: Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, φοράτε μάσκα

Μήνυμα από τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έλαβαν λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα στα κινητά τους τηλέφωνα οι κάτοικοι της Αχαΐας.

Ο τηλεφωνικός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιήθηκε στις περιοχές Αχαΐας και Ιωαννίνων, μετά την ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων που αποφασίστηκαν και τίθενται σε ισχύ από αύριο, Τρίτη.

«Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 σε Αχαΐα και Ιωάννινα» αναφέρει το μήνυμα στους πολίτες των συγκεκριμένων περιοχών, προσθέτοντας: «Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή. Μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς.»

Υπενθυμίζεται πως, λίγο νωρίτερα, και με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, νέα μέτρα επιβλήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας καθώς και των Ιωαννίνων.

Τα νέα αυτά μέτρα τίθενται σε ισχύ από αύριο, Τρίτη 6/10 και για επτά ημέρες, έως και τη Δευτέρα 12/10.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, επιβάλλεται:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 της επομένης.
    Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κ.λπ.
  • Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των εννέα ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Επιπλέον:

  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως τέσσερα άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως έξι άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
διάβασε και αυτό  Έρχονται προσωρινοί ποδηλατόδρομοι και πεζόδρομοι – Χατζηδάκης: Ακόμη ένα όπλο κατά του κορονοϊού.
Πηγή: sputniknews.gr
Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Γεγονότα 105 π.Χ. – Μάχη του Αραούσιου: Οι Κίμβροι συντρίβουν…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: