Μαρίκα Μητσοτάκη ο άνθρωπος -Οι κουραμπιέδες της δια χειρός Ντόρας Μπακογιάννη…

kalitheapress gr

Οι μαγειρικές ικανότητες της Μαρίκας Μητσοτάκη είναι γνωστές στο πανελλήνιο. Ποιος δεν έχει ακούσει ιστορίες για τα περίφημα ντολμαδάκια της; Αυτή και άλλες συνταγές κυρίως της αστικής κουζίνας, μαζί με αναμνήσεις της συγγραφέως από την ενδιαφέρουσα ζωή της περιλαμβάνονται στο βιβλίο με τίτλο ‘Συνταγές με Ιστορία”, ένα βιβλίο που η Μαρίκα Μητσοτάκη μαγειρεύει και θυμάται: την κουζίνα της μητέρας της, η οποία ήταν εξαιρετική μαγείρισσα, προσωπικές στιγμές της με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τα παιδιά της, σταθμούς στη ζωή της.

https://www.youtube.com/watch?v=4l5ZwExHbb4
kalitheapress gr

Συνταγές συνδεδεμένες με την πολιτική, κοινωνική ζωή της χώρας. Οι συνταγές της, ήταν μια γευστική αφορμή να παραμένει ενωμένη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι.

kalitheapress gr

 

Την ίδια αγάπη για την μαγειρική όμως έχει και η κόρη της Ντόρα Μπακογιάννη όπως γνωρίζουμε και θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα από την ίδια σε μια συνέντευξη στην διαδικτυακή εφημερίδα www.kalitheapress.gr . Ένα χρόνο πριν στο ΣΚΑΙ είχε πάει σε εκπομπή με κουραμπιέδες, τους οποίους έφτιαξε όπως αποκάλυψε με συνταγή από την μητέρα της.

Η Συνταγή την οποία ανάρτησε στο twiter η Ντόρα Μπακογιάννη

kalitheapress gr

Η Μαρίκα Μητσοτάκη όμως δεν ήταν μόνο καλή μαγείρισσα αλλά και στυλοβάτης της οικογένειας. Στις δύο συνεντεύξεις που έδωσε στη δημοσιογράφο Σεμίνα Διγενή το 1994 αλλά και το 2003 αποκαλύπτονται πτυχές της προσωπικότητα της, από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Κώστα Μπακογιάννη και άλλα μέλη της οικογένειας.

https://www.youtube.com/watch?v=X8rffmga738
https://www.youtube.com/watch?v=PGyybHZnqmk

 

πηγή ΑΝΤ1-MEGA-SKAI

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Τη Μεγάλη Εβδομάδα προβλέπεται να πληρωθούν οι προκαταβολές συντάξεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel