fbpx
3 °C Athens, GR
19 Ιανουαρίου 2021

Έκλεισε πάλι το Αλσος Νέας Σμυρνης

O Δήμος Νέας Σμύρνης, συμμετέχοντας στην αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, αποφάσισε να παραμείνει το Άλσος της πόλης μας κλειστό από την Δευτέρα 4 ως και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου το βράδυ. Ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης δήλωσε σχετικά: «Είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι να ξανακλείσουμε το Άλσος σε μια προσπάθεια να μας βρει η 11η Ιανουαρίου στην βέλτιστη επιδημιολογική κατάσταση ώστε μαθητές, εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό να επιστρέψουν με ασφάλεια στο φυσικό τους χώρο.

Παίζουμε άμυνα για να προστατεύσουμε ό,τι αγαπάμε περισσότερο αφενός και αφετέρου γιατί δεν επιθυμούμε με κανένα τρόπο αυτά που χτίσαμε σε διάστημα τόσων μηνών να γκρεμιστούν από την χαλάρωση λίγων ημερών. Αξίζει να προσπαθήσουμε για μια ακόμα φορά. Να μείνουμε σπίτι και να μείνουμε ασφαλείς».

Η κίνηση της Δημοτικής Αρχής να κλείσει το Άλσος Νέας Σμύρνης έχει προκαλέσει αντιδράσεις: ΜΑΤ έξω από την είσοδο και ερωτηματικά σε σχέση με την απόφαση.

Έντονη κινητοποίηση των ΜΑΤ στη Νέα Σμύρνη σημειώθηκε την Τετάρτη, μετά από απόφαση του Δήμου να κλείσει το Άλσος έως και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου.

Τη Δευτέρα η Δημοτική Αρχή ανακοίνωσε την απόφασή της να κλείσει το Άλσος από τις 4 μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου. Την Τετάρτη δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν έξω από την είσοδο για να εμποδίσουν πολίτες που είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της απόφασης. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν μερικές μέρες, στις 30 Δεκεμβρίου, είχε ανοίξει το Άλσος και πάλι με πλήρες ωράριο, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Σε ανακοίνωσή της, η Δημοτική Κίνηση Στροφή Νέας Σμύρνης αναφέρει:

-Στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής κορωνοιού αποφασίστηκε μετά από πρόταση του Δημάρχου η πλήρης αναστολή λειτουργίας του Άλσους με πρόσχημα την αυστηροποίηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την κυβέρνηση και το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

-Η Δημοτική Αρχή, παρακάμπτοντας την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε στις 29/12 και αποφάσισε την πλήρη λειτουργία του Άλσους, επιλέγει να υιοθετήσει τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας» στην οποία επιδίδεται συστηματικά η κυβέρνηση που δεν έχει κανένα σχέδιο για τη διαχείριση της πανδημίας, απαντώντας με περισσότερους περιορισμούς στους δημότες.

-Είναι σαφές ότι τα σχολεία για να λειτουργήσουν με ασφάλεια, απαιτούν αραίωση μαθητών ανά τάξη και προσλήψεις εκπαιδευτικών και όχι αυστηρότερα lock down.

-Το επιδημιολογικό φορτίο της πόλης δε θα μειωθεί αν κλείσει το Άλσος της Ν.Σμύρνης για λίγες μέρες. Όταν οι γύρω πλατείες είναι γεμάτες κόσμο γιατί ακριβώς αποτελούν τη μόνη διέξοδο απέναντι στον εγκλεισμό, είναι το λιγότερο άτοπο να κλείνει ο μοναδικός χώρος πρασίνου που υπάρχει στην πόλη μας.

-Η ασφάλεια των κατοίκων επιτυγχάνεται με περισσότερη φύλαξη στο χώρο του Αλσους και κανόνες που ασφαλώς πρέπει να τηρούνται από όλες και όλους.

-Επιτυγχάνεται κυρίως με αυστηρή επιδημιολογική επιτήρηση στην πόλη μας (αλλά και σε κάθε δήμο και πόλη), στους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία που θα ανοίξουν από Δευτέρα.

-Η αντίληψη της καταστολής και των περιορισμών σε όλα τα επίπεδα ως «λύση» απέναντι στον ιό μόνο προβλήματα έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα. Στην οικονομία, την υγεία, την κοινωνική συνοχή.

Τις συνέπειες των οποίων δυστυχώς ήδη πολλοί συμπολίτες μας βιώνουν.

Η Δημοτική Κίνηση Στροφή Νέας Σμύρνης δηλώνει την πλήρη αντίθεση στην αναστολή λειτουργίας του Άλσους Νέας Σμύρνης. Το Άλσος πρέπει να παραμείνει ανοιχτό με φύλαξη του υπαίθριου γυμναστηρίου και της παιδικής χαράς εντός του άλσους και με ελεγχόμενη είσοδο, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Τέλος, ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή σε καμία περίπτωση δε νομιμοποιούνται να παρακάμπτουν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν η επιδημιολογική εικόνα της πόλης έχει αλλάξει, τότε το θέμα πρέπει να συζητηθεί σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο θα πρέπει να κατατεθούν όλα τα σχετικά στοιχεία που έχει λάβει η δημοτική αρχή από τον ΕΟΔΥ.

Έντονη η αντίδραση της δημοτικής παράταξης Στροφή

Πηγή: nou-pou.gr

Related articles

Παναγιώτης Θεοδωρικάκος Οι Κασσάνδρες διαψεύσθηκαν, οι μάσκες ήταν έγκαιρα στα σχολεία

Την Ακόλουθη δήλωση έκανε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος στην Αργυρούπολη όπου παρακολούθησε στο 3ο Γενικό Λύκειο τον αγιασμό κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς .”Το κράτος είναι δίπλα στα παιδιά, στους πολίτες και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Αυτοδιοίκηση, με πράξεις. Ο υπουργός Εσωτερικών συνέστησε στα παιδιά υπομονή και να φοράνε τις μάσκες […]

Κωνσταντίνος Κουλουβάτος: Πέθανε σε ηλικία 62 ετών ο τελευταίος γόνος των ιδρυτών των ξενοδοχείων «Αμαλία»

Θλίψη προκάλεσε στον χώρο του τουρισμού η είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Κουλουβάτου, σε ηλικία 62 ετών. Πρόκειται για τον τελευταίο γόνο της οικογένειας του Χρήστου και της Αμαλίας Κουλουβάτου, που είχε ιδρύσει τα ξενοδοχεία «Αμαλία» σε Σύνταγμα, Ναύπλιο, Ολυμπία, Πρέβεζα, Καλαμπάκα και Δελφούς. Η «κατάρα» της οικογένειας Πριν από την απώλεια του Κ. Κουλουβάτου, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *