fbpx
4 °C Athens, GR
17 Ιανουαρίου 2021

Μεγάλη η αγωνία των εμπόρων για τα κλειστά μαγαζιά! – Φόβοι για χιλιάδες λουκέτα άμεσα! Τι λέει ο πρωθυπουργός για το άνοιγμα της αγοράς…

Τον κίνδυνο να μην ανοίξει ποτέ το 25% των καταστημάτων λόγω των επιπτώσεων από τα παρατεταμένο lockdown επισήμανε ο αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Νίκος Κουγιουμτζής, αναφέροντας σε δραματικούς τόνους ότι «πίσω από τα κλειστά ρολά κρύβονται χιλιάδες δράματα».

Σύμφωνα με τον κ. Κουγιουμτζή «το click in shop το έχουμε προτείνει εδώ και μέρες, βλέποντας ότι είναι αποτελεσματικό και παράλληλα προστατεύεται και η δημόσια υγεία. Ο πελάτης δεν μπορεί να πάρει χωρίς να δοκιμάσει, μην βλέπουμε πάλι τις απίστευτες εικόνες να δοκιμάζουν εμπορεύματα στα πεζοδρόμια».

Όπως είπε ο κ. Κουγιουμτζής «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη μετά από 4 μήνες καραντίνας μέσα στο 2019 και ο εμπορικός κόσμος ήλπιζε ότι στις γιορτές θα είμαστε ανοιχτά. Ειδικά οι επιχειρηματίες στα ρούχα και τα παπούτσια φόρτωσαν εμπόρευμα, αλλά το μπρος πίσω της κυβέρνησης μας έχει ανησυχήσει, έχει φέρει απόγνωση στον κλάδο και απογοήτευση».

Κατά τον κ. Κουγιουμτζή «υπάρχουν παλινωδίες που μας λένε ότι δεν υπάρχει σχέδιο και τα θύματα είμαστε εμείς, ο κλάδος μας δεινοπαθεί και το μέλλον είναι αβέβαιο».

Σημείωσε δε ότι διάφορες υποχρεώσεις τρέχουν, ο οποίες σωρεύονται, στις οποίες δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε με μηδενικό τζίρο, θέτοντας την ανάγκη να κουρευτεί ένα μέρος αυτών των υποχρεώσεων, γιατί «δεν γίνεται αλλιώς, δεν λύνεται το πρόβλημα μόνο με την επιστρεπτέα προκαταβολή».

Από την άλλη πλευρά, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη χθεσινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, τόνισε: «Βασικό μας μέλημα είναι πώς θα βοηθήσουμε το εμπόριο να ξεστοκάρει.

Ερωτηθείς για το άνοιγμα καταστημάτων, είπε ότι «αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα από ό,τι στις 15 Δεκεμβρίου που αποφασίσαμε το άνοιγμα με click away τα Χριστούγεννα«.

Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή από την αρμόδια επιτροπή των ειδικών, η οποία θα βασιστεί σε αυτά τα δεδομένα.

«Με ενδιαφέρει να επιστρέψει η αγορά τουλάχιστον εκεί που ήμασταν πριν από τις γιορτές. Ελπίζω ότι οι ειδικοί θα πάρουν την Παρασκευή τις αποφάσεις τους, έχοντας ζυγίσει τα δεδομένα» τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι με προσωπική του απόφαση έκλεισε τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου «για να προλάβω την οποία χαλαρότητα των εορτών». Όπως διαπιστώθηκε η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών συμμορφώθηκαν και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια έξαρση των επιδημιολογικών δεικτών.

«Το click away δούλεψε. Ειδικά για κάποιους κλάδους δούλεψε πολύ καλά. Δεν δούλεψε πράγματι τόσο καλά  -και ακούω τους επιχειρηματίες που το λένε- για την ένδυση και την υπόδηση. Και το λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη, γιατί δεν είμαστε εκτός πραγματικής οικονομίας. Δεν είμαστε εκτός αγοράς. 

Θέλουμε λοιπόν να δώσουμε στους ειδικούς όλα τα εφόδια και όλα τα δεδομένα ώστε να πάρουν τις αποφάσεις τους με γνώμονα τη δημόσια υγεία πρωτίστως αλλά και την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας. Και πιστεύω ότι την Παρασκευή θα πάρουν τις αποφάσεις τους με βάση αυτά τα δεδομένα» δήλωσε.

Related articles

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εθνικά, πανδημία και υποδομές στην ατζέντα. Διαβεβαιώσεις ότι η Θεσσαλονίκη θα πάρει το μερίδιό της από τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης Ο πρωθυπουργός βρεθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σχεδόν μία εβδομάδα πριν την επόμενη άνοδο του κ. Μητσοτάκη στη συμπρωτεύουσα, στη διάρκεια […]

Στις 28 Δεκεμβρίου θα γίνει ο εμβολιασμός του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη για τον Κορονοϊό

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι θα εμβολιαστούν παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων στις 28 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Έτσι ο πρωθυπουργός θα στείλει το μήνυμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και μπορούν να εμβολιαστούν όσοι έχουν επιφυλάξεις. Πριν από τον πρωθυπουργό θα έχει εμβολιαστεί ο Δημήτρης Πιστόλας, ο διευθυντής της Νοσηλευτικής […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *