#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ# Προτάσεις Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά από το Δήμο Καλλιθέας

Ο Δήμος Καλλιθέας και ο Οργανισμός Γιάννης Γάλλος δημιούργησε για τα παιδιά μικρής ηλικίας μια διαδικτυακή μορφή επικοινωνίας στην οποία προτείνει διαφορετικούς τρόπους ενασχόλησης των παιδιών εκτός τεχνολογίας.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το δελτίο τύπου.
Είμαστε σπίτι, είμαστε όλοι στο σπίτι, για να προστατευθούμε και να προστατεύσουμε πρωτίστως όσους αγαπάμε. Τα παιδιά μας, τους ηλικιωμένους γονείς μας, τους εαυτούς μας, τους φίλους μας , που τόσο μας λείπουν όσο περνούν οι μέρες….
Σας σκεφτόμαστε! Μας έλειψαν τα μικρά ζουζουνάκια σας, οι φωνές τους, οι σκανδαλιές τους, το κλάμα, το γέλιο τους, το παράπονο, τα κατορθώματα τους! Αυτή η άνοιξη φέτος μας δυσκόλεψε αλλά εμείς θα είμαστε κοντά σας, κοντά σε εσάς και τα παιδιά σας με τον δικό μας τρόπο!
Προτείνουμε ιδέες, απλές, μικρές ασχολίες με αντικείμενα που όλοι έχετε στο χώρο σας, για να περάσετε δημιουργικό και ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας! Παιχνίδια, δραματοποιήσεις ποιημάτων και παραμυθιών, επισκέψεις σε μουσεία, ασκήσεις προγραφής, για να μη βρίσκονται τα παιδιά διαρκώς μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών και των τηλεοράσεων. Απολαύστε το!
Τραγουδήστε, μεταμφιεστείτε, χορέψτε, αφηγηθείτε παραμύθια, αφήστε την φαντασία σας να ταξιδέψει! Και για να ξεκουραστείτε ζωγραφίστε, φτιάξτε κάρτες για τον παππού και τη γιαγιά, γράψτε γράμματα για τους αγαπημένους σας, το δικό σας παραμύθι, αφήγημα για το πώς περάσατε αυτές τις δύσκολες ημέρες. Θα τα διαβάσουν τα παιδιά με τις παιδαγωγούς στους φίλους τους, όταν ανοίξουν τα σχολεία μας. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να ανακαλύψετε όσα μπορούν να καταφέρουν τα παιδιά σας!
Οι ιδέες μας είναι χωρισμένες σε κατηγορίες, ώστε να ενισχύσουμε όλους τους τομείς ανάπτυξης των παιδιών βάση των σύγχρονων παιδαγωγικών αρχών. Όσο ισχύουν τα έκτακτα μέτρα, εξαιτίας του Covid– 19, οι προτάσεις μας θα ανανεώνονται. Ευχόμαστε σύντομα να περάσει όλο αυτό και οι βρεφικοί και οι παιδικοί σταθμοί μας να γεμίσουν από τα παιδιά μας. Το καλοκαίρι θα έρθει και ως τότε ονειρευόμαστε…..
Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση!!!

Προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης παιδιών προσχολικής ηλικίας


Περιηγηθείτε:

διάβασε και αυτό  ΜΗΤΡΩΟ ΓΙΑ ΜΚΟ...

ΠΑΙΖΟΥΜΕ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ, ΑΦΗΓΟΥΜΑΣΤΕ, ΜΕΤΑΜΦΙΕΖΟΜΑΣΤΕ
Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΩΝ ΕΩΣ 2 ΕΤΩΝ
Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως «έχουμε δύο στοιχεία, το στοιχείο της…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: