Γιώργος Πατούλης δίνει λύση στο πρόβλημα με τη θητεία χιλιάδων οργάνων διοίκησης σωματείων και συλλόγων γενικού σκοπού

Λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που απασχολούσε τα μέλη χιλιάδων σωματείων και συλλόγων γενικού σκοπού δίδεται μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.
Με νομοθετική ρύθμιση η οποία προωθήθηκε από τον αρμόδιο Υφυπουργό
Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο και δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ΦΕΚ Α 227 18.11.2020, άρθρο 54, δίδεται παράταση λόγω πανδημίας στη θητεία των Οργάνων Διοίκησης Σωματείων, μέχρι τις 31 η Δεκεμβρίου 2020, ενώ αν κριθεί αναγκαίο θα υπάρξει Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα δίνει επιπλέον τετράμηνη παράταση (δείτε το σχετικό νόμο στο επισυναπτόμενο pdf αρχείο).
Να σημειωθεί ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2020 ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αφού ενημερώθηκε από την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη και τον Εκτελεστικό Γραμματέα Γ. Σελίμη για τα προβλήματα που είχαν προκύψει σχετικά με τη θητεία χιλιάδων οργάνων διοίκησης σωματείων και συλλόγων γενικού σκοπού, η οποία έληξε κατά την περίοδο των έκτακτων μέτρων της πανδημίας, κατέθεσε πρόταση προς τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να υπάρξει ειδική νομοθετική πρόβλεψη μέσω της οποίας θα παρατείνεται η θητεία των Δ.Σ. τους.
Το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα μεγάλο καθώς σχετιζόταν με χιλιάδες πολίτες που δραστηριοποιούνται σε αθλητικά σωματεία, πολιτιστικούς και ειδικού σκοπού συλλόγους. Μόνο στην Αττική τα σωματεία ξεπερνούν τις 30.000.  Ένα μεγάλο ποσοστό των σωματείων στο σύνολο της χώρας αυτή τη περίοδο είχαν έκπτωτο Δ.Σ. λόγω λήξης της θητείας τους.
Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη της νομοθετικής ρύθμισης ο Περιφερειάρχης Αττικής εκφράζει την ικανοποίηση του για την νομοθετική πρωτοβουλία που ανέλαβε το Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα ο αρμόδιος υφυπουργός Θ. Λιβάνιος και επισημαίνει: «Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται στην πράξη ότι όταν υπάρχει δημιουργική συνεργασία μεταξύ της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αυτό είναι προς όφελος των πολιτών. Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο στο πλαίσιο της πρότασης που του καταθέσαμε ρυθμίζει ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε μόνο στην Αττική τα
μέλη 30.000 σωματείων. Με τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία δίδεται τέλος στην αγωνία χιλιάδων συμπολιτών μας που δραστηριοποιούνται σε επίπεδο αθλητισμού και πολιτισμού μέσω των συγκεκριμένων σωματείων».

διάβασε και αυτό  Την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου τα αποκαλυπτήρια προτομής του Θεοδωράκη Γρίβα στην Βόνιτσα

document

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ένας μεγάλος διεθνής αγώνας θα διεξαχθεί στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: