Συζητώντας με τον Παναγιώτη Πετρόπουλο

 

 

  • Τι σας ώθησε να θέσετε τον εαυτό σας υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο.  

 

Ποτέ δεν ήμουν ένας απλός θεατής των προβλημάτων που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει η Καλλιθέα  . Ήμουν πάντα παρών με ιδέες κα προτάσεις για μία καλύτερη Καλλιθέα , πιο ανθρώπινη, πιο σύγχρονη και φιλική στους δημότες της. Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα, αφουγκραζόμενος τη θέληση του κόσμου για πραγματική  αλλαγή στην καθημερινότητα του . Δυστυχώς τα τελευταία 5 χρόνια η πόλη έκανε πολλά βήματα πίσω και απαιτείται μια νέα ισχυρή ομάδα για να την επαναφέρει στην πρόοδο.

 

 

  • Πως εκτιμάτε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Καλλιθέα ;

 

Όσοι αγαπάμε τη Καλλιθέα   διαπιστώνουμε τη διαρκή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, την υποβάθμιση της αξίας της Καλλιθέας . Θλίβομαι πραγματικά όταν βλέπω τις ευκαιρίες για ανάπτυξη, για νέες θέσεις εργασίας, τις δυνατότητες για τη νέα γενιά να ζήσει και να δημιουργήσει στην πόλη της, να μας προσπερνούν και να χάνονται μπροστά στα μάτια μας. Δυστυχώς πράγματα που η  πόλη μας είχε λύσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όπως η καθαριότητα, οι υποδομές και η ουσιαστική κοινωνική πολιτική, με τη παρουσία του κ. Κάρναβου στη διοίκηση έγιναν ζητούμενα. Η σημερινή διοίκησης της πόλης υπηρετεί την αντίληψη που θέλει το Δήμαρχο απλό διαχειριστή εξυπηρέτησης μικροσυμφερόντων χωρίς σχέδιο και όραμα. Εμείς ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης για να ξανακάνουμε την Καλλιθέα πόλη που θα αξίζει να ζεις.  

 

 

  • Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα πιο επείγοντα προβλήματα της πόλης  της Καλλιθέας και πως πρέπει να αντιμετωπιστούν;

 

Το ανύπαρκτο σχέδιο- έργο  της σημερινής Διοίκησης άφησε την πόλη αθωράκιστη από τα σύγχρονα προβλήματα που ανέδειξε η παρατεινόμενη κρίση. Ο σημερινός Δήμαρχος απέτυχε  ακόμα και στις βασικές αρμοδιότητες, που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη όπως: η καθαριότητα, η ασφάλεια, ο οδοφωτισμός, η συντήρηση του πράσινου, η συντήρηση των απορριμματοφόρων, το πλύσιμο των κάδων, την κοινωνική πολιτική Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η Καλλιθέα θέλει γενναίες παρεμβάσεις για να καλύψει τα πέντε χαμένα χρόνια. 

 

 

Οι άμεσες προτεραιότητες μας είναι:

Γενναία αναδιανομή των πόρων του Δήμου για κοινωνικές δράσεις ώστε η κοινωνική πολιτική να καταστεί πρώτη προτεραιότητα.

Καθαριότητα: Καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων, βελτιστοποίηση της συλλογής και μεταφοράς τους  με επανασχεδιασμό των δρομολογίων των απορριμματοφόρων και ενίσχυση/ανάπτυξη των οδοκαθαριστών σε ολόκληρη την πόλη.

Ασφάλεια: Ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας καλύτερη συνεργασία με την ΕΛΑΣ και περισσότερο φώς στην πόλη

Οδοφωτισμός: Η ξεχασμένη από την σημερινή διοίκηση αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών σωμάτων της πόλης με νέας σύγχρονης τεχνολογίας λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας LED.

Πάρκινγκ: Η λειτουργία του Υπόγειου πάρκινγκ 435 θέσεων στην οδό Σωκράτους- Δημητρακοπούλου &Ιφιγενείας -που έχει ήδη κατασκευαστεί- και η διαμόρφωση του υπέργειου χώρο 6 στρεμμάτων σε πνεύμονα πρασίνου.

Η Αναμόρφωση- Ανάπλαση της Πλατείας Κύπρου ώστε να γίνει πόλος έλξης για τους πολίτες και την νεολαία καθώς και η  ανάπλαση – μετατροπή της Πλατείας Δαβάκη σε ένα ασφαλή προορισμό αναψυχής, η ενοποίηση της με τον χώρο του Οικοπέδου του Πρώην ΙΚΑ στο οποίο θα ανεγερθεί   Πολιτιστικό Κέντρο και θα κατασκευαστεί υπόγειος μεγάλος χώρος στάθμευσης.

 

  • Μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες στη Καλλιθέα;

 

Η Καλλιθέα έχει μπροστά της μία μεγάλη πρόκληση και παράλληλα μία μεγάλη ευκαιρία, την πρόκληση και την ευκαιρία της ισόρροπης ανάπτυξης. Χρειάζεται συνολικός ανασχεδιασμός της λειτουργίας της πόλης, προκειμένου να «εκμεταλλευτεί» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και για όλους τους δημότες και τους κατοίκους της, τα οφέλη της μετατροπής της σε υπερτοπικό προορισμό πολιτισμού τέχνης και αναψυχής, που συνδέονται άμεσα με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της. Το σχέδιο μας υπηρετεί αυτό το στόχο και είμαι σίγουρος πως η υλοποίηση του θα φέρει καλύτερες μέρες και στους πολίτες αλλά και στην πόλη

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Δεκατρία χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο του ήρωα Σμηναγού…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel