App Icon

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: Κρύψαμε την προσβολή μας από τον ιό και οδηγηθήκαμε στον τάφο

Άρθρο με αφορμή τα Εισόδια της Θεοτόκου αλλά και την πανδημιά του κορονοϊού έγραψε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως ‘Ανθιμος.

Την κόπωση αλλά και την ελλιπή ευθύνη στο θέμα του κορονοϊού παρατηρεί σε άρθρο του ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως ‘Ανθιμος, υπογραμμίζοντας παράλληλα, την αναγκαιότητα συμμόρφωσης με τα μέτρα της κυβέρνησης.

Παράλληλα, ζητά την ευθύνη όσων πίστεψαν ότι, όπως λέει, είναι υπεράνθρωποι και άτρωτοι και όσων με «τα εγκληματικά τους κηρύγματα, που άρδευαν αλλοφροσύνη από την εωσφορική τους έπαρση, που τελικά σκότωσε συνανθρώπους τους…», εκφράζει σε άρθρο του, επ’ ευκαιρία των Εισοδίων της Θεοτόκου.

«…Πιστέψαμε ότι είμαστε υπεράνθρωποι, κρύψαμε την προσβολή μας από τον ιό και οδηγηθήκαμε στον τάφο, αντί να ομολογήσουμε το λάθος μας και να σαλπίσουμε το ορθό. Δεν είναι ταπεινωτικό να παραδεχθείς ότι ως άνθρωπος κι εσύ πάσχεις. Αλαζονικό είναι να το κρύψεις, μόνο και μόνο για να μη διαψευστεί δημόσια ο εγωισμός σου. Όταν επικρέμεται θάνατος, τότε, καλά ειπώθηκε, “μαγκιές” δεν επιτρέπονται. Οι ευλαβείς εγωισμοί… σκοτώνουν!», αναφέρει χαρακτηριστικά.Τονίζει δε την ανάγκη όλοι να μπούμε κάποτε στο Ναό του Θεού, διευκρινίζοντας ότι δεν εννοεί να ανοίξουν τα οικοδομήματα των ναών, σημειώνοντας πως πολύ καλά έκανε η κυβέρνηση και τα έκλεισε, αφού ο λαός δείχνει, ίσως από κόπωση, ελλιπή ευθύνη πάνω στο θέμα.

«Πιστέψαμε ότι συν-κυβερνούμε το κράτος μας, οι θρησκευόμενοι χριστιανοί, ακόμα και πολλοί κληρικοί μας, όπως αποδείχτηκε ότι πολύ καλύτερα το κυβερνούν οι πολιτικοί, επειδή εμείς δεν μπορούμε να κατευθύνουμε τελικά ούτε το ποίμνιό μας. Η ευσεβιστική αλλοφροσύνη μετέτρεψε τα λογικά πρόβατα σε απρόβλεπτα ερίφια που θέλησαν να υποκαταστήσουν τους ποιμένες. Ενώ ο ίδιος ο Θεός μας διδάσκει να υπακούμε ακόμα και στην κοσμική εξουσία (που στο κάτω-κάτω στις μέρες μας είναι από το λαό μας δημοκρατικά εκλεγμένη), πολλοί χριστιανοί μας κίνησαν επανάσταση ενάντια στην Εκκλησία τους, που δεν ξέρω αν φέρει ανάσταση, πάντως μέχρι τώρα σπέρνει θανάτους. Πιστέψαμε ότι εμάς, λόγω της πίστεώς μας, υποχρεούται ο Θεός να μας σώσει (τους άλλους όχι), και κάναμε επίδειξη αυτής της πίστεώς μας. Όμως αυτή η πίστη μας αποδείχθηκε λίγη, φτωχή, μικρή πίστη που όχι μόνο βουνά δεν μπορεί να μετακινήσει, αλλά ούτε καν τον απειροελάχιστο ιό…».Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κάνει λόγο για διχασμό των χριστιανών, που διακρίθηκαν σε ευσεβείς, λέγοντας πως αναφέρεται σε όσους ανεύθυνα αδιαφορούσαν για τον ιό και πίστευαν αφελώς ότι είναι άτρωτοι και σε ασεβείς, αναφερόμενος σε όσους συγκατάνευσαν στα μέτρα και κάλεσαν σε υπακοή στην Εκκλησία και σε τάξη.

«Και όσοι βιάστηκαν να πατάξουν τους ποιμένες, κηδεύουν σήμερα τα πρόβατα αλλότριας ποίμνης… Δεν κατάλαβαν πως όταν διακυβεύεται η υγεία και η ζωή, τότε ακόμα και ο θερμότερος πιστός, γίνεται εχθρός μας…».Τέλος, ο κ. Άνθιμος, καλεί τους όσους δεν πίστεψαν ότι υπάρχει κορονοϊός, να σοβαρευτούν και όσους «κρυμμένοι τώρα στα λαγούμια τους», ετοιμάζονται να δικαιολογήσουν εγκληματικά τους κηρύγματα, που όπως σημειώνει σκότωσαν ανθρώπους να ηρεμήσουν.

Πηγή: Sputniknews.gr

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Η Γιαγιά Ελισάβετ είχε καταφέρει να γίνει η γυναίκα σύμβολο…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel