Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ: Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογεί τέτοια βία

H Επισκοπική Συνέλευση Ορθοδόξων Επισκόπων Γαλλίας (AEOF), ανακοινωθέν εξέδωσε χθες βράδυ Πρόεδρος της οποίας είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, σχετικά με την άγρια δολοφονία τριών Χριστιανών μέσα στον Καθεδρικό Ναό Notre–Dame de Nice από νεαρό εξτρεμιστή Μουσουλμάνο:

“Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοια βία”

Ο τρόμος χτύπησε και πάλι στην καρδιά του Έθνους μας και πρόσβαλε τη Δημοκρατία μας.

Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη βία που στοιχίζει ανθρώπινες ζωές και μάλιστα μέσα σε μία εκκλησία, σε χώρο προσευχής, δοξολογίας του Θεού και ειρήνης.

Εμείς, οι Ορθόδοξοι Επίσκοποι της Γαλλίας, καταδικάζουμε σθεναρά την απεχθή αυτή πράξη και κάθε είδους εκμετάλλευση της θρησκείας για πολιτικούς λόγους. Η θρησκεία μπορεί μόνον να είναι παράγοντας ειρήνης και αδελφότητας μεταξύ των λαών και μέσο ενσωμάτωσης στη Δημοκρατία και τις παραδόσεις της χώρας μας.

Εκφράζουμε στους Ρωμαιοκαθολικούς αδελφούς μας στη Γαλλία την αλληλεγγύη μας και τα ειλικρινή και φιλικά συλλυπητήριά μας. Οι Ορθόδοξοι της Γαλλίας συμμετέχουν στο πένθος τους και προσεύχονται για τα θύματα και τους τραυματίες.

Χαιρετίζουμε επίσης τη δράση των δυνάμεων ασφαλείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την διασφάλιση της τάξης. Επίσης, με αυτή την ευκαιρία ευχαριστούμε το ιατρικό προσωπικό που αγωνίζεται σκληρά για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στη χώρα μας.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΦΑΛΗΡΙΚΟΥ ΟΡΜΟΥ...Το Όνειρο η Πραγματικότητα

Απάντηση

Recommended
Ο Πατριάρχης Μόσχας, ο Πάπας, αρχηγοί κρατών, αλλά και θρησκευτικοί…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: