App Icon

Μητσοτάκης στην Καλλιθέα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥ

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται για δεύτερη φορά, μέσα σε μια εβδομάδα, στην Καλλιθέα και συμμετέχει μαζί με τον Δημήτρη Κάρναβο σε εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο.  Οι λόγοι για τους οποίους έρχεται 2 φορές  μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα (παρόλο που έχει πολύ βεβαρημένο πρόγραμμα σ’ ολόκληρη τη χώρα ενόψει των τριών εκλογικών αναμετρήσεων) είναι:

1)  Ο Μητσοτάκης θέλει οπωσδήποτε τη δημαρχία σε δύο δήμους του Νότιου Τομέα γιατί αλλάζει η αναπτυξιακή προοπτική τους:

α)  Στην Καλλιθέα, από τα  12.000.000 επισκεπτών ετησίως που υπολογίζονται στο Κ.Π. «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και το δίδυμο έργο της ανάπλασης της παραλίας.

β)  Στο Ελληνικό, από τη δημιουργία ολόκληρης πόλης (στο παλιό αεροδρόμιο) από τον όμιλο Λάτση.

2)  Ο Δ. Κάρναβος έχει πρόβλημα συσπείρωσης των νεοδημοκρατών στην Καλλιθέα και γι’ αυτό φωνάζει τον αρχηγό.

Γιατί όμως δεν συσπειρώνονται οι νεοδημοκράτες (και όχι μόνο) με τον Δ. Κάρναβο;

Οι δημοκρατικοί, κεντροδεξιοί νεοδημοκράτες έχουν μεγάλο πρόβλημα με τον τρόπο που πολιτεύεται ο δήμαρχος αλλά και με την ουσία της πολιτικής του.  Πιστεύουν, και δικαίως, πως οι πράξεις του δημάρχου  υπονομεύουν τα συμφέροντα της πόλης και διασύρουν πολιτικά και  ηθικά  βασικές αρχές και αξίες που διέπουν  την ιστορική παράταξη της δεξιάς από τότε που ιδρύθηκε στην πόλη μας.

Εξηγούμαστε:  Κατ’ αρχάς  η πολιτική του Δ. Κάρναβου στην Καλλιθέα χαρακτηρίζεται από έναν ακραίο αντιδημοκρατικό δημαρχοκεντρισμό, γιατί αποφασίζει μόνος του για ό,τι γίνεται στην πόλη χωρίς καμία συναίνεση στο δημοτικό συμβούλιο ούτε κάποιες συλλογικές διαδικασίες στην ίδια του την παράταξη.  Στο δήμο και στην Καλλιθέα αντιμετωπίζει επιθετικά τους εργαζόμενους, τους πολίτες, τις συλλογικότητες, όλους που δεν πηγαίνουν με τα νερά του επιδιώκοντας έτσι να τους «συμμορφώσει».  Παράλληλα, μέσα από αδιαφανείς, μη πολιτικές πρακτικές, με ψεύδη, υποκρισία, συκοφαντίες, εξαπατήσεις, κουτσομπολιά, συναλλαγές, απειλές και καμιά φορά τραμπουκισμούς, επιχειρεί να υποσκάψει τον ρόλο των άλλων δημοτικών παρατάξεων μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο δημιουργώντας έτσι «νέα ήθη» στην πολιτική ζωή της Καλλιθέας.

Στην οικονομική πολιτική βλέπουμε ότι ο Δ. Κάρναβος εφαρμόζει σε τοπικό επίπεδο την πολιτική που εφαρμόστηκε στην κεντρική πολιτική σκηνή πριν το 2015 και η οποία βύθισε τη χώρα ακόμα πιο πολύ στην κρίση.

Ο Δ. Κάρναβος  εφαρμόζει, σε όλη τη διάρκεια της θητείας του, λιτότητα  στην κοινωνική πολιτική του δήμου και σπατάλη στη σχέση του με τις εταιρίες στις οποίες εκχωρεί διάφορες δημοτικές υπηρεσίες.  Αυτή η πολιτική του οδηγεί σε ένα δήμο μικρό και ανίσχυρο που το μόνο που θα επιχειρεί είναι να συντονίζει τις δραστηριότητες των διαφόρων ιδιωτικών εταιριών που παρέχουν κατώτερης ποιότητας υπηρεσίες και κοστίζουν πολύ ακριβότερα στους πολίτες με το χρήμα μάλιστα να μην επιστρέφει στην αγορά της Καλλιθέας αλλά να πηγαίνει στην αποταμίευση λίγων επιχειρηματιών.  Παράλληλα ο δήμος γίνεται έτσι όμηρος  των ιδιωτικών συμφερόντων για πάντα, αφού χάνει σιγά σιγά την τεχνογνωσία των παρεχομένων δημοτικών υπηρεσιών.

Μερικά μόνο σχετικά παραδείγματα της πολιτικής του Δημήτρη Κάρναβου στην πόλη μας:

  • Προσπάθησε να διαλύσει τα εργαστήρια ζωγραφικής, κεραμικής, φωτογραφίας, θεάτρου…, που έχουν εκατοντάδες μαθητές και δημιουργήθηκαν με πολύ κόπο σε 25 χρόνια, και να φέρει μια τυχάσπαρτη εταιρία κομματικού φίλου όπου θα διδάσκει, για παράδειγμα, θέατρο στην πόλη μας μια εκφωνήτρια από τον τηλεοπτικό σταθμό του Καρατζαφέρη.
  • Έδωσε σε μια εταιρία την οργάνωση πολιτιστικής πολιτικής στο θέατρο με αποτελέσματα που κανείς σήμερα δεν θέλει να θυμάται.
  • Έφερε για τη φύλαξη στο δήμο πανάκριβες εταιρίες (200.000 ή 300.000€ ανά έτος) ενώ θα μπορούσε να κάνει προσλήψεις ή απευθείας συμβάσεις με τους εργαζόμενους. Το ίδιο έκανε και για τον ηλεκτροφωτισμό.
  • Ξεκίνησε πόλεμο, και τον συνεχίζει, με τον ναυταθλητισμό στην πόλη, επιδιώκοντας να διώξει τους ναυταθλητικούς ομίλους από τη ναυταθλητική μαρίνα για να την μετατρέψει σε τουριστική και να την περάσει προς εκμετάλλευση σε ιδιωτική εταιρία. Όμως ο ναυταθλητισμός στην πόλη μας είναι η κορυφαία αθλητική δραστηριότητα που διαθέτουμε, ενταγμένη σε περίοπτη θέση στον παγκόσμιο ναυταθλητικό χάρτη διαφημίζοντας την πόλη μας διεθνώς. Επιπλέον, ο ναυταθλητισμός είναι αυτός που μπορεί να οργανώσει παγκόσμια, διεθνή και εγχώρια πρωταθλήματα, και έτσι είναι ο μόνος που μπορεί να αναπτύξει τον προσοδοφόρο για την πόλη μας αθλητικό τουρισμό.
  • Ενοικίασε μια θέση ελλιμενισμού στη μαρίνα σε κρουαζιερόπλοιο μιας ναυτιλιακής εταιρίας για 32.000€ το χρόνο αντί για 200.000 € που προσφέρουν οι ναυτιλιακές εταιρίες για τη συγκεκριμένη θέση και είναι η τιμή της στην αγορά. Το αποτέλεσμα είναι να χάνει ο δήμος εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο.
  • Προσπάθησε να παραχωρήσει το κερδοφόρο κυλικείο του νεκροταφείου Καλλιθεας (που λόγω θέσης είναι μονοπώλιο) σε ιδιώτες αλλά δεν τα κατάφερε λόγω αντίδρασης και από μέλη της παράταξής του.   Θα το ξαναπροσπαθήσει.
  • Ανέθεσε σε εταιρία τη διανομή τροφίμων σε απόρους τα Χριστούγενα και το Πάσχα με επακόλουθο τη δημόσια διαπόμπευση των άπορων συμπολιτών μας και την ανάλωση κάκιστων τροφίμων (όπως το αξέχαστο κατεψυγμένο κρέας από την Μποτσουάνα!) και τα οποία κόστιζαν στην πραγματικότητα λιγότερο από το ¼ των χρημάτων που δαπανήθηκαν από το δήμο (8 ευρώ το κιλό το κατεψυγμένο μοσχάρι από τη Μποτσουάνα!!!).  Έτσι σπαταλήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δημοτικού χρήματος που κατέληξαν σε… τσέπες.
  • Δεν δαπάνησε ούτε ένα ευρώ για έργα στην Καλλιθέα. Ό, τι έγινε ή γίνεται στην πόλη μας είναι με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και μελέτες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.  Ορισμένα έργα μάλιστα για τα οποία δίνει χρήματα η Περιφέρεια, ο δήμαρχος δεν παρουσίασε έγκαιρα μελέτη και δεν έγιναν.
  • Και τα λοιπά και τα λοιπά….

Όμως αυτή η τοπική νεοφιλελεύθερη πολιτική του Δημήτρη Κάρναβου κρύβει και κάτι άλλο πολύ σκοτεινό.  Ο δήμαρχος για να μπορέσει να διεκδικήσει και πάλι τη δημαρχία πρέπει οπωσδήποτε να συνεργαστεί με τη Χρυσή Αυγή.  Δεν βγαίνουν αλλιώς τα «κουκιά».  Και στις προηγούμενες εκλογές είχε συνεργαστεί βάζοντας χρυσαυγίτες στο ψηφοδέλτιό του όμως, κατά την προσφιλή μέθοδό του, δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα: δεν τους έδωσε το δικαίωμα να καταθέτουν στεφάνι στις εθνικές γιορτές, δεν τους επέτρεψε να αναδείξουν την ταυτότητά τους, ήταν μαζί του αλλά ουσιαστικά τους είχε κρύψει.  Και οι χρυσαυγίτες θύμωσαν γιατί δεν είναι παιδάκια και δεν θα επιτρέψουν να ξανασυμβεί αυτό.  Έτσι λοιπόν κατεβαίνουν και με δικό τους ψηφοδέλτιο («Ελληνική Αυγή») αλλά μερικοί από αυτούς κατεβαίνουν και μέσα στο ψηφοδέλτιο του Δ. Κάρναβου.  Γνωστά πρόσωπα.  Έτσι επιδιώκουν με κατευθυνόμενη σταυροδοσία να βγάλουν συνολικά 6  δημοτικούς συμβούλους.  Τα επεισόδια που προκάλεσαν οι χρυσαυγίτες την 25η Μαρτίου στην Καλλιθέα με συμπλοκές στην πλατεία Κύπρου και στη Θησέως  ήταν ένα μήνυμα με παραλήπτη το δήμαρχο : «Δεν την ξαναπατάμε!»

Καλλιθεάτισσες και Καλλιθεάτες

Όσοι αγαπάμε αυτή την πόλη

Όσοι αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για τη δημοκρατία σ’ αυτή την πόλη

Όσοι θέλουμε μια κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη γι’ αυτή την πόλη

Όσοι θέλουμε έναν ισχυρό δήμο στην Καλλιθέα

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΝΑΒΟ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΝΑΒΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 26ης ΜΑΙΟΥ

Υ.Γ.  Ο διαβόητος εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ήδη στην πόλη μας και άνθρωποί του βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του Κάρναβου.

Βαγγέλης Παπαδάκης

Υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας το 2014

Μέλος της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας

(φωτο σελιδας fb Δημητρης Καρναβος)

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Οι εκλογές της ΄Ενωσης Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας θα διεξαχθούν τη…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel