Μπήκαν οι «Ράμπο» της Πολιτικής Προστασίας στη μάχη για τα μέτρα του lockdown

Προς ψήφιση βρίσκεται νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση ειδικής υπηρεσίας ελέγχων για τον κορονοϊό.

Μια νέα υπηρεσία που θα ασχολείται αποκλειστικά με τους ελέγχους και την επιβολή προστίμων στους παραβάτες των απαγορεύσεων και των γενικότερων μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορονοϊού, προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που κατατέθηκε χθες, Δευτέρα, στη Βουλή.

kalitheapress gr
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : SOOC / GEORGE VITSARAS
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η νέα υπηρεσία, που θα ονομάζεται «Μονάδα Επιθεώρησης και Ελέγχου», θα υπάγεται απευθείας στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και θα στελεχώνεται από προσωπικό της. Τα στελέχη της θα έχουν την αρμοδιότητα ελέγχων και επιβολής διοικητικών προστίμων, όπως ακριβώς οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί.

Ακολουθεί το ακριβές απόσπασμα του σχεδίου νόμου:

  1. «Συστήνεται Μονάδα Επιθεώρησης και Ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με έδρα την Αθήνα, η οποία υπάγεται απευθείας στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, στελεχώνεται από προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και έχει ως αποστολή της τη διαπίστωση τήρησης μέτρων αρμοδιότητας που έχει ή της ανατίθεται και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
  2. Θέματα οργάνωσης, στελέχωσης και λειτουργίας της Μονάδας Επιθεώρησης και Ελέγχου, τα ειδικότερα καθήκοντα των οργάνων της και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.
  3. Στην παρ. 1 του άρθρου 32 του ν. 4662/2020 (Α ́ 27) προστίθεται περ. ε’ ως εξής: «ε. Μονάδα Επιθεώρησης και Ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.».
  4. Η παρ. 1 του άρθρου εικοστού τρίτου της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α ́ 64), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 3 του ν. 4682/2020 (Α ́ 76) αντικαθίσταται ως εξής:
διάβασε και αυτό  Έπεσε στο κενό από τον τρίτο όροφο στη Λάρισα – Βρέθηκε νεκρή στον ακάλυπτο

1. α) Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της εφαρμογής των κατεπειγόντων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των ΟΤΑ α ́ και β ́ βαθμού, η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία και οι Λιμενικές Αρχές στην περιοχή ευθύνης τους, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.) του άρθρου 82 του ν. 4622/2019 (Α ́ 133), καθώς και η Μονάδα Επιθεώρησης και Ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας».

Πηγή: sputniknews.gr
Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Στην πρώτη ανακοίνωση μετά τις αιτήσεις για εγκρίσεις των εμβολίων…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: