App Icon

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΤΗΣ Η ΙΩΑΝΝΑ…

Η Ιωάννα ήλθε από την επαρχία στην Αθήνα για να σπουδάσει το 2003. Αυτός ήταν τότε ο ένας και μοναδικός σκοπός της. Αναμφίβολα είχε όνειρα για μια δημιουργική ζωή. Και την άξιζε. Αποπεράτωσε χωρίς χρονοτριβές τις πανεπιστημιακές της σπουδές στα Οικονομικά ενώ εργαζόταν όπου μπορούσε. Από το 2013 μέχρι πρόσφατα ήταν βοηθός λογιστού σε εταιρεία αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Στη συνέχεια βρήκε αντίστοιχη θέση σε μια Ασφαλιστική Εταιρεία. Τα Σάββατα πήγαινε και βοηθούσε στην οικογενειακή επιχείρηση της θείας της. Ίσως να εργαζόταν ευκαιριακά και αλλού. Απλοί άνθρωποι που την γνώριζαν επαναληπτικά και μονότονα μαρτυρούν ότι ήταν ευγενική, πρόσχαρη, καλοσυνάτη. Ένα ευπαρουσίαστο κορίτσι της διπλανής πόρτας. Δυστυχώς στο τέλος κάθε μήνα μάλλον θα διαπίστωνε ότι η φιλότιμη εργατικότητα της δεν αρκούσε για να καλύψει τα έξοδα. Η εντυπωσιακή ζωή για πολλούς είναι αδάμαστα ελκυστική.
Αναμφίβολα διαπίστωσε γρήγορα ότι τα εμφανισιακά της προσόντα άνοιγαν δρόμους που δεν μπορούσαν οι σπουδές της. Ήθελε δεν ήθελε, ανέχεια και φιλοδοξίες ενστικτωδώς την εξώθησαν να αξιοποιήσει κι αυτά. Μάλλον κανόνας παρά εξαίρεση.  Διαθέτοντας επιρροή στους άνδρες εξασφάλιζε λούσα, μακρινά ταξίδια, νυχτοπερπατήματα. Ζούσε ένα παραμύθι που πολλές συνομήλικες ονειρευόντουσαν.  Αλλά η ζωή αυτή έχει χαλαρές αρχές, μυστικοπαθείς πτυχές, παρανοϊκή υποκρισία. 
Μια Δευτέρα πρωί,  ενώ η Ιωάννα βρισκόταν μπροστά στο ασανσέρ για να ανέβει στο γραφείο της, μια μαυροντυμένη γυναίκα την έλουσε με βιτριόλι. Προφανώς το σύμπαν δεν είχε συνωμοτήσει ξαφνικά για αυτό το αποτρόπαιο συμβάν. Οι ανάλαφρες  σχέσεις το είχαν προετοιμάσει. Η αδυναμία συμφιλίωσης με την απώλεια του υποτιθέμενου κεκτημένου είχαν πυροδοτήσει κάπου ανεξέλεγκτο θυμό και αλλοπρόσαλλο μίσος. 
Η μεγάλη ζωή δεν είναι έγκλημα. Έχει όμως τίμημα. Η Ιωάννα θα μπορούσε να ήταν γειτόνισσα, φίλη, αδελφή ή κόρη μας. Είναι δημιούργημα της σύγχρονης κοινωνίας μας. Το παραμορφωμένο πια πρόσωπο της αξίζει την συμπάθεια μας. Και παρακινεί άνδρες και γυναίκες να κοιταχτούμε στον καθρέπτη για επαναξιολόγηση του είναι μας. Αν θέλουμε τέτοιες απάνθρωπες ενέργειες να ανήκουν μόνο στο παρελθόν απαιτείται να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

διάβασε και αυτό  Η απόφαση για το πολυτεχνείο έφερε μαζικές αντιδράσεις για την απαγόρευση συναθροίσεων.

*’αρθρο του Σπύρου Κουρούκλη

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
552 Ο Στρατός του Βυζαντίου, υπό τον Στρατηγό Ναρσή, ανακαταλαμβάνει…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel