Νίκος Χαρδαλιάς: Κλειστά τα κοιμητήρια την Μ. Παρασκευή .

Κλειστά θα παραμείνουν τα κοιμητήρια σε ολόκληρη τη χώρα την Μεγάλη Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα της τρέχουσας εβδομάδας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας στην Ελλάδα, ενώ σημείωσε πως όλα τα δείγματα που εξετάστηκαν στον οικισμό Δροσερού Ξάνθης αλλά και στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της πόλης βγήκαν αρνητικά.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως διενεργήθηκαν συνολικά 326 δείγματα από την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης και διαπιστώθηκε πως όλα ήταν αρνητικά στον κορονοϊό, ενώ στη συνέχεια ανακοίνωσε πως την Μεγάλη Παρασκευή τα κοιμητήρια σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά για την αποφυγή συνωστισμού.

Αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που προβλέπεται να είναι ανοικτά, τη Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τη μία μετά το μεσημέρι έως τις επτά το απόγευμα, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως λόγω μη τήρησης των μέτρων, αναστέλλεται η λειτουργία τριών λαϊκών αγορών στη χώρα στην Αλίαρτο, τον Ορχομενό και τον Πειραιά.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε πως διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα, την πιο κρίσιμη της προσπάθειας μας και κατέστησε σαφές πως οι επιλογές μας τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουν το πόσο γρήγορα και «αν θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας». Σε αυτό το πλαίσιο, συνέστησε σύνεση και αποφασιστικότητα τα επόμενα 24ωρα και προέτρεψε «να μην αφήσουμε την ανυπομονησία να μας θερίσει ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα».

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι δεν θα επιτραπούν μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα., υπογραμμίζοντας πως «ούτε στους συγγενείς θα πάμε ούτε θα μαζευτεί όλη η γειτονιά σε ταράτσες, σε πυλωτές, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο».

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας κ Σωτήρης Τσιόδρας: 25 νέα κρούσματα, 2170…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: