Εξετάζονται νέα μέτρα για την πανδημία και ενίσχυση του ΕΣΥ

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Στη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού. Επίσης εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση, ενώ συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

 Αύριο το πρωί, θα συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα.

Το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, θα παρουσιαστεί, αύριο το απόγευμα, στην τακτική ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Την ίδια ώρα ασφυκτιά το Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω της ραγδαίας αύξησης των εισαγωγών τα τελευταία 24ωρα, αλλά και της πίεσης στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η πληρότητα στις ΜΕΘ στα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς, όπως το “Σωτηρία”, ο “Ευαγγελισμός” και το “Αττικόν” αγγίζει το 100%. Και στην Πάτρα πιέζεται το σύστημα και παραμένει ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία, ενώ στο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης υπήρχε αύξηση εισαγωγών κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Σε πλήρη εξέλιξη ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξασφαλιστούν τόσο απλές κλίνες covid όσο και κλίνες ΜΕΘ.

Παραμένει μεγάλη η διασπορά στην Αχαϊα. Το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 81 νέα κρούσματα, μεγάλος ο αριθμός των εισαγωγών, στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας. Στο μεταξύ, σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου και εξόδου στον καταυλισμό Ρομά στον Ριγανόκαμπο ενώ 85 θετικά τέστ διαγνώστηκαν μεταξύ των κρατουμένων στις φυλακές Αγίου Στεφάνου.

διάβασε και αυτό  Εμβόλιο Astrazeneca: Ποιες χώρες έχουν αναστείλει προσωρινά τη χρήση του

Πιέζεται το σύστημα και στη Θεσσαλονίκη. Ενδεικτική της εικόνας, η αύξηση κατά 50% στις εισαγωγές στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”, σε σχέση με την προηγούμενη εφημερία. Εν τω μεταξύ, κρούσμα κορονοϊού διαγνώστηκε σε γηροκομείο της πόλης. Πρόκειται για ένα 83χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο, και δεν είχε κάνει το εμβόλιο.

Πηγή: ertnews.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων επισημαίνει, με σημερινή του ανακοίνωση, ότι…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: