ΟΑΕΔ: Ανοιχτά 7 προγράμματα για 44.000 θέσεις εργασίας (audio)

Ο δρ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, διοικητής του ΟΑΕΔ, μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ είπε ότι εκτός από το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, που ξεκινάει σήμερα για την δημιουργία 100.000 χιλιάδων θέσεων εργασίας, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, στα οποία, όπως επεσήμανε δεν επιδοτούνται μόνο οι ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και ο μισθός. Αυτή τη στιγμή έχουμε ανοιχτά 7 προγράμματα που προσφέρουν 44.000 θέσεις με πολύ υψηλά ποσοστά επιδότησης και εισφορών, είπε ο κ. Πρωτοψάλτης και υπογράμμισε: «Η λογική μας είναι να μετατρέψουμε την επιδότηση της ανεργίας σε επιδότηση της εργασίας».

Ο κ. Πρωτοψάλτης διευκρίνισε ότι σ’ όλα αυτά τα προγράμματα η επιλογή γίνεται από τον εργοδότη και αυτά αφορούν τόσο τον ιδιωτικό τομέα όσο και τους Δήμους και τις Περιφέρειες. «Κακά τα ψέμματα είναι δύσκολα τα πράγματα αυτή τη στιγμή στην αγορά εργασίας» είπε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, που σημείωσε ότι υπάρχει τάση αύξησης της ανεργίας. Καταλήγοντας ο κ. Πρωτοψάλτης εξέφρασε την πίστη του, ότι «ο συνδυασμός των προγραμμάτων μαζί με τα μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη της οικονομίας θα λειτουργήσουν αποτελεσματικά στο να κρατηθεί η αύξηση της ανεργίας σε όσο το δυνατόν χαμηλότερο βαθμό».

Πηγή: ert.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Ανακοινώσεις Χαρδαλιά - Όλα τα νέα μέτρα

Απάντηση

Recommended
Τη λήψη μέτρων ενίσχυσης και αποζημιώσεων για τους καπνοπαραγωγούς, καθώς…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: