Οι βουλευτές Νοτίων Προαστίων Χατζηδάκης – Κυρανάκης ζητούν να μην έχουν ασυλία

Την άρση της ασυλίας των Διονύση Χατζηδάκη και Κωνσταντίνου Κυρανάκη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, ικανοποιώντας την επιθυμία των δύο βουλευτών που εκλέγονται στον Νότιο Τομέα της Αθήνας.

Σημειώνεται πως Χατζηδάκης και Κυρανάκης που συνδέονται από στενή φιλία, ζήτησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης να αρθεί η ασυλία τους, προκειμένου να κριθούν από τη δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, για την άρση της ασυλίας του πρώην δημάρχου Παλαιού Φαλήρου ψήφισαν “ναι” 194 βουλευτές, “όχι” 18, ενώ 12 δήλωσαν “παρών”. Για τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη 219 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, ενώ 14 ψήφισαν κατά.

Σημειώνεται πως για τον Διονύση Χατζηδάκη η άρση της ασυλίας αφορά υπόθεση για έναν οικογενειακό τάφο όταν ήταν δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, ενώ ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης είχε δεχτεί μήνυση από ΜΚΟ για ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία ανέφερε ότι το επίδομα των 2.000 ευρώ που εξήγγειλε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία θα δίνεται σε Ελληνόπουλα.

“Ζητώ για λόγους αρχής την άρση της ασυλίας μου. Όχι μόνο γιατί τάσσομαι κατά του μέτρου της βουλευτικής ασυλίας, όχι μόνο γιατί θέλω να δικαστώ όπως κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας, αλλά γιατί θέλω ως μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας αυτή η απόφαση να αποτελέσει στο μέλλον κομμάτι της νομολογίας. Γιατί δεν μπορεί ο καθένας, η κάθε ΜΚΟ, όποιος θεωρεί ρατσιστικό οτιδήποτε εθνικό, να μηνύει για λόγους προσωπικής προβολής τον καθένα”, υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Από την πλευρά του, ο Διονύσης Χατζηδάκης, ανέφερε: “Επειδή έχω μάθει στη ζωή μου να αγωνίζομαι με τις δυνάμεις μου, δεν επιθυμώ σε καμία περίπτωση να δημιουργείται στους πολίτες η άποψη ότι μέσω της ιδιότητάς μου ως βουλευτή αποφεύγω τη βάσανο των δικαστηρίων, ζητώ την ψήφο σας για άρση της ασυλίας μου”.

Facebook Comments Box

Απάντηση