Οι Βράχοι της Ελευθερίας προβάλουν την Ελλάδα

Η Τριπολιτσά ήταν το πολιτικό, διοικητικό και οικονομικό σταυροδρόμι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Πελοπόννησο το 1821. Οι τολμηρές προσπάθειες για αυτονόμηση των Ιωαννίνων από τον Αλή Πασά ανοίγουν τον δρόμο για την Επανάσταση των Ελλήνων. Ηταν μια μοναδική ευκαιρία. Οι προσπάθειες των Ελλήνων είναι συντονισμένες και οι μάχες ξεκινούν σε διάφορα σημεία. Η Τριπολιτσά είναι οχυρωμένη πίσω από ένα τείχος με τεράστια κανόνια και οπλισμένους φρουρούς. Εντός των τειχών υπάρχει ένας μεγάλος στρατός αλλά και πολίτες που ζουν εκεί.

 

Ο στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης υπολογίζει ότι μετά τις επιτυχημένες εκστρατείες στο Λεβίδι, το Βαλτέτσι, τα Δολιανά και τη Γράνα, μια νίκη στο οχυρό της Τριπολιτσάς θα καταδείκνυε την απόφαση των Ελλήνων να αγωνιστούν για την ελευθερία τους με κάθε κόστος. Ετσι, ξεκινά μια αδιάκοπη εκστρατεία που «ροκανίζει» τον οθωμανικό θύλακα και η Τριπολιτσά πέφτει τελικά στις 23 Σεπτεμβρίου 1821. Μια μέρα που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της σκλαβιάς της Ελλάδας από τους Οθωμανούς για 400 χρόνια.

Το National Hellenic Society (NHS) είναι ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που αποτελείται από μια ομάδα οραματιστών, φιλάνθρωπων και ηγετών που γιορτάζουν, μοιράζονται και μεταλαμπαδεύουν το ελληνικό πνεύμα στην Αμερική. Τα προγράμματα του NHS περιλαμβάνουν το χαρακτηριστικό της Πρόγραμμα, Heritage Greece (Η Κληρονομιά της Ελλάδας), το οποίο έχει επανασυνδέσει και χρηματοδοτήσει 500 και πλέον φοιτητές ελληνικής καταγωγής σε μια εμπειρία που αλλάζει τη ζωή τους και φιλοξενείται από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Το περασμένο έτος, το NHS ολοκλήρωσε την απόκτηση των δικαιωμάτων της μεγάλου μήκους ταινίας,Οι Βράχοι της Ελευθερίας (Cliffs of Freedom). Η ταινία είναι μια ανεξάρτητη, ιστορική δραματική ρομαντική ιστορία, βασισμένη και εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα της Μαριάννας Μητρόπουλου, Η Κόρη του Πεπρωμένου (Daughter of Destiny). Το μυθιστόρημα λειτούργησε ως εφαλτήριο για την ταινία που παρήγαγαν η Μαριάννα και ο Ντιν Μητρόπουλος, ενώ η Μαριάννα ήταν και συγγραφέας του σεναρίου.

διάβασε και αυτό  7 ταινίες στις οποίες δεν έπαιξε η Αλίκη (και τελικά γυρίστηκαν με άλλους ηθοποιούς) του Κώστα Ζαχαράκη

 

Εθνικός Κήρυξ

Η Μαριάνα Μητροπούλου, ο Κρίστοφερ Πλάμερ και ο Ντιν Μητρόπουλος στα γυρίσματα της ταινίας. Φωτογραφία: Παραχώρηση του National Hellenic Society

 

Η ιστορία της ταινίαςΟι Βράχοι της Ελευθερίας επικεντρώνεται στον άτυχο έρωτα μεταξύ μιας όμορφης νεαρής Ελληνίδας χωριατοπούλας και διαδραματίζεται τις πρώτες μέρες της Ελληνικής Επανάστασης. Η κοπέλα, την οποία υποδύεται η Βρετανίδα ηθοποιός Τάνια Ρεϊμόντε (Tania Raymonde), ερωτεύεται έναν όμορφο Οθωμανό συνταγματάρχη, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Τζαν Ουντίν (Jan Uddin). Μέντοράς του είναι ένας Ελληνας γέροντας και σύμβουλος της αυτοκρατορίας, τον οποίο υποδύεται έξοχα ο αείμνηστος βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός Κρίστοφερ Πλάμερ (Christopher Plummer). Η κτηνωδία του πολέμου κορυφώνεται, όταν η οικογένεια της Ελληνίδας χωριατοπούλας σφαγιάζεται και εκείνη ορκίζεται εκδίκηση, εμπλέκοντας άμεσα τον άντρα που αγαπά, γεγονός που τελικά οδηγεί σε μια μάχη που αλλάζει τον ρου της ιστορίας για την Ελλάδα και τον λαό της.

Η ιστορία της Μαριάννας είναι μια συλλογή ιστοριών, αφηγήσεων και γεγονότων που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης. Οι ζωές, οι αγώνες, οι θυσίες και το έπος των Ελλήνων προβάλλονται έξοχα, συμβολίζοντας την ανθεκτικότητα, την αποφασιστικότητα και το πείσμα του ελληνικού λαού, που είναι αποφασισμένος πλέον στο να κερδίσει την ελευθερία του. Η βαθιά πίστη, οι αξίες και η αγάπη τους για την οικογένεια, τον πολιτισμό και την κληρονομιά σηματοδοτούν την πρώτη φορά που η ιστορία τους παρουσιάζεται ολοκληρωμένη στην μεγάλη οθόνη. Η παραγωγή, η υποκριτική, η μουσική και το επίπεδο των ηθοποιών και του συνεργείου δημιούργησαν μια κινηματογραφική ταινία που καθηλώνει το κοινό.

Το NHS γιορτάζει τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστασης με την ανακοίνωση της κυκλοφορίας της ταινίας τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Το κοινό είναι ευπρόσδεκτο να παρακολουθήσει ή και να αγοράσει την ταινία στις μεγαλύτερες διαδικτυακές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Amazon Prime, Apple και Google Play.

διάβασε και αυτό  Ο Άγιος Νεκτάριος "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" στους κινηματογράφους

Οι αφηγητές, οι δημιουργοί και οι καλλιτέχνες της ταινίας συνεργάστηκαν, ώστε να μεταφέρουν στο κοινό μια ιστορία με βαθύ αντίκτυπο, ειδικά για εκείνους που είναι απόγονοι όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία του Εθνους. Ολα τα έσοδα της ταινίας θα διατεθούν για το πρόγραμμα Heritage Greece του NHS, το οποίο το 2022 θα χρηματοδοτήσει τουλάχιστον 100 μαθητές ελληνικής καταγωγής σε μια εκπαιδευτική και πολιτιστική εμπειρία, που θα αλλάξει τη ζωή τους, την οποία θα μπορέσουν να μοιραστούν με μια ομάδα μαθητών από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στην Αθήνα.

 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Το Hellenic DNA είναι μια διαδικτυακή τηλεοπτική πλατφόρμα με βάση…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: