Οι πλατφόρμες ψηφιακών υπηρεσιών που ενεργοποιήθηκαν λόγο Κορονοϊού.

Οι πλατφόρμες ψηφιακών υπηρεσιών σε συνδυασμό με τις νομοθετικές και ρυθμιστικές πρωτοβουλίες και τις οδηγίες για τη διευκόλυνση και την ασφάλεια των πολιτών κατά την ψηφιακή διεκπεραίωση των υποθέσεών τους, που έλαβε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για τη λειτουργία του Δημοσίου, την τηλεργασία και την εκπαίδευση αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα για τον περιορισμό του κορονοϊού και την αποφυγή του συνωστισμού κυρίως σε δημόσιους χώρους.

Οι 20 πλατφόρμες ψηφιακών υπηρεσιών που χρησιμοποιούν οι πολίτες μ’ ένα κλικ

 • Λειτουργία του gov.gr 
  Από τις 21 Μαρτίου η πλατφόρμα αυτή συγκεντρώνει το σύνολο των υπηρεσιών (506) που παρέχονται ψηφιακά από το Δημόσιο. Ο κάθε πολίτης μπορεί να συμπληρώνει και να υπογράφει ηλεκτρονικά εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις.
 • Άυλη συνταγογράφηση 
  Χάρη σε αυτή την πρωτοβουλία οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές τους συνταγές στο κινητό τους, χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό.
 • Το forma.gov.gr και ο αριθμός 13033 
  Στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για τις μετακινήσεις forma.gov.gr υπάρχουν όλες οι οδηγίες σχετικά με τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, αλλά και οι δύο τύποι εγγράφων για τις μετακινήσεις εργαζομένων και τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις των πολιτών, που μπορούν να στέλνουν μήνυμα και στον αριθμό 13033.
 • Ψηφιοποίηση της φορολογικής ενημερότητας για τις πληρωμές από το Δημόσιο 
  Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα, σταδιακά απαλλάσσονται από την υποχρέωση να προσκομίζουν οι ίδιοι φορολογική ενημερότητα για να μπορέσουν να πληρωθούν, αφού η διαδικασία γίνεται αυτόματα.
 • Πρόσβαση σε ψηφιακές πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση 
  Υπάρχει πρόσβαση χωρίς χρέωση στις ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία.
 • Το μητρώο ασθενών COVID-19 
  Χάρη στο μητρώο ασθενών COVID-19, υπάρχει ένα σημείο αναφοράς για τα κρούσματα του ιού, με τα απαραίτητα δεδομένα για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της πανδημίας να βρίσκονται στη διάθεση των εμπλεκομένων φορέων.
 • Taxisnet και αλλαγή των password 
  Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει προχωρήσει στην ισχυροποίηση της πολιτικής της αναφορικά με τους κωδικούς πρόσβασης Taxisnet, ενώ έγινε σύσταση στους πολίτες να αλλάξουν τους κωδικούς τους.
 • Αποστολή εγγράφων και πιστοποιητικών από τα ΚΕΠ στο σπίτι με ένα τηλεφώνημα και χωρίς χρέωση 
  Η υπηρεσία αυτή αφορά αιτήσεις που έχουν επείγοντα χαρακτήρα και δεν απαιτούν συνυποβολή δικαιολογητικών, αλλά και εκείνες που απαιτούν συνυποβολή δικαιολογητικών, εφόσον ο πολίτης τα αποστείλει ηλεκτρονικά.
 • Πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων e:Presence 
  Χάρη σε αυτή την πλατφόρμα, οι φορείς του ευρύτερου Δημοσίου να οργανώσουν και να πραγματοποιήσουν διαδικτυακές τηλεδιασκέψεις.
 • Επίσημη κοινότητα της ελληνικής κυβέρνησης στο Viber για ενημέρωση των πολιτών 
  Όλοι οι χρήστες της πλατφόρμας στην Ελλάδα μπορούν να ενημερώνονται άμεσα στο κινητό τους για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό στην Ελλάδα.
 • Οδηγίες για ασφαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο και τηλεργασία 
  Έχουν σταλεί κατά καιρούς στους πολίτες συμβουλές για ασφαλή εργασία από το σπίτι.
 • Ακεραιότητα και διαθεσιμότητα των τηλεπικοινωνιακών υποδομών 
  Έχουν εξεταστεί ενέργειες για τη διαχείριση του αναμενόμενου αυξημένου φόρτου στα δίκτυα.
 • Διασύνδεση e-ΕΦΚΑ με το Μητρώο Πολιτών 
  Πρόκειται για μια διαλειτουργικότητα μέσω της οποίας ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, θανάτου, γάμου, συμφώνου συμβίωσης, πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης καθώς και πληροφορίες για τον αριθμό των τέκνων θα παρέχονται απευθείας στην υπηρεσία, χωρίς να προσκομίζονται από τους πολίτες.
 • Ηλεκτρονική υπογραφή σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας 
  Πλέον υπάρχει η δυνατότητα να κατατίθεται πλήρως ψηφιακά υπογεγραμμένο σχέδιο νόμου, πράγμα και που έχει συμβεί.
 • Ασφαλής εργασία από το σπίτι για 10.000 υπαλλήλους της δημόσιας διοίκησης 
  Προσφέρεται για την απόκτηση της δυνατότητας ασφαλούς τηλεργασίας το σύνολο των φορέων της δημόσιας διοίκησης που είναι ενταγμένοι στο Δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ. Η υπηρεσία προσφέρεται για έως και 10.000 υπαλλήλους της δημόσιας διοίκησης. Η ΟΤΕ ΑΕ συμφώνησε να διαθέσει την υπηρεσία αυτή με μηδενικό κόστος για το Δημόσιο για τους προσεχείς 3 μήνες.
 • Πρωτοβουλία covidhackgr.gov.gr 
  Έχουν ανακοινωθεί πρωτοβουλίες με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων προτάσεων και την ταχεία υλοποίηση ώριμων ψηφιακών λύσεων που θα φέρουν άμεσα αποτελέσματα στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
 • Σε λειτουργία η πλατφόρμα ethelontes.gov.gr 
  Η πλατφόρμα αυτή έχει ως σκοπό την ενίσχυση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης με κάθε τρόπο, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
 • Διαδικτυακές προβολές των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου 
  Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, που διακόπηκαν λόγω των μέτρων, προβάλλονται διαδικτυακά και εντελώς δωρεάν.
 • Πρωτοβουλία #DigitalSolidarityGR 
  Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει αποστείλει από τον Μάρτιο επιστολή προς τα μέλη του ΣΕΠΕ, τους παρόχους τηλεπικοινωνιών, τα μέλη της «Ελληνικής Συμμαχίας για τις ψηφιακές δεξιότητες και την απασχόληση» και τις επιχειρήσεις συνδρομητικών υπηρεσιών προτρέποντάς τους να εξετάσουν ποιες από τις υπηρεσίες ή/και προϊόντα που παρέχουν συνδρομητικά μπορούν να διατεθούν δωρεάν για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα.
 • Το 3d-makers.gov.gr 
  Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία απευθύνεται πρόσκληση στην «κοινότητα των makers» για να συμμετάσχουν στην παραγωγή του αναγκαίου εξοπλισμού.
Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Στα 13.254 ανέρχονται τα rapid tests που έχουν διενεργηθεί σε όλη την Αττική από τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ

Απάντηση

Recommended
Σήμερα καταγράφηκαν 16 κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: