Οι Ταρτανοσυλλέκτες Αρχείο kallitheapress

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος διαχειρίζεται τη δημοτική περιουσία του Οργανισμού “Γιάννης Γάλλος”.
• Στο δημοτικό στάδιο της Καλλιθέας, ο δήμαρχος έφερε την ποδοσφαιρική ομάδα του Εθνικού Πειραιά  για να παίξει τα εντός έδρας παιχνίδια της .  Το αποτέλεσμα είναι η σταδιακή καταστροφή του εξαιρετικού χλοοτάπητα του γηπέδου (που έφτιαξε η Περιφέρεια Αττικής)  αφού καταπονείται πάνω από 4 ώρες την εβδομάδα (ένα χρονικό όριο που έβαλαν οι αρμόδιοι γεωπόνοι-επιστήμονες και όπως γίνεται σε όλα τα σύγχρονα γήπεδα).  Παράλληλα έχουμε και άλλου τύπου καταστροφή στο γήπεδο από συμπλοκές “φιλοξενούμενων χουλιγκάνων”, όπως στο ματς Εθνικού-Προοδευτικής, όπου καταστράφηκαν περίπου 100 καθίσματα.
Επιπλέον ο δήμαρχος φέρνει στο στίβο του σταδίου για να αθληθούν ανεξέλεγκτα ομάδες πολιτών, που προέρχονται από διάφορες περιοχές της Αττικής, με συνέπεια ένα σχετικό χάος αλλά και ζημιές στο ταρτάν στο σκάμμα,  κ.λπ (που έγιναν και αυτά με λεφτά της Περιφέρειας Αττικής).
Παράλληλα ο δήμαρχος, για δικούς του λόγους,  άφησε να χαθεί κονδύλιο 1.200.000 € από την περιφέρεια Αττικής που προοριζόταν για τη νομιμοποίηση όλων των κτισμάτων του Σταδίου και παράλληλα για την ανακαίνιση όλων των εσωτερικών χώρων του .
• Ο δήμαρχος  εκχώρησε τη δημοτική πισίνα σε τουριστικό γραφείο (!) για την ανάπτυξη, λέει, τουριστικού αθλητισμού (!): θα φέρνει δηλαδή το γραφείο ομάδες πόλο και κολύμβησης για προετοιμασία (!) στην πισίνα ή και για αγώνες (;). Τρελά πράγματα, με δεδομένο μάλιστα πως το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” παραχώρησε την πισίνα στο Δήμο για αποκλειστική χρήση από τους πολίτες και όχι από ομάδες ή συλλόγους.
Το αποτέλεσμα βέβαια θα είναι οι πολίτες της Καλλιθέας να στερούνται την πισίνα όταν ο δήμαρχος θα φέρνει τις ομάδες του.  Η Καλλιθέα είναι μεγάλη πόλη και η μία πισίνα δεν φτάνει να καλύψει τις ανάγκες της, πόσο μάλλον η καμία.
• Ο δήμαρχος αποφάσισε να εγκαταστήσει τα γραφεία των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων  (Ο.Χ.Ε.),  ενός προγράμματος  της Περιφέρειας, σ’ ένα δημοτικό κτίριο της παραλίας που προορίζεται, σύμφωνα με το νόμο, να φιλοξενεί αθλητικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές χρήσεις (για παράδειγμα το καλοκαίρι φιλοξενεί το camp των παιδιών της πόλης).
Όμως οι Ο.Χ.Ε δεν αφορούν την παραλία και δεσμέυουν έτσι ένα κτίριο για αρκετά χρόνια σε μια χρήση που δεν εξυπηρετεί άμεσα τους πολίτες. Παράλληλα η Περιφέρεια Αττικής αναπλάθει την παραλία δημιουργώντας εκεί ένα μοναδικό στη χώρα τόπο πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής συνδέοντας επιτέλους την πόλη με τη θάλασσα.  Η παραχώρηση, ως εκ τούτου, αυτού του ακριβού κτιρίου για γραφεία των Ο.Χ.Ε είναι μια αδικαιολόγητη αντικοινωνική σπατάλη χώρου.
Ποια είναι τα συμπεράσματα από αυτή τη συμπεριφορά του δημάρχου;
Κατ’ αρχάς αντιμετωπίζει του δημοτικούς χώρους ως ιδιοκτήτης τους και όχι ως διαχειριστής τους προς το συμφέρον της πόλης.  
Με πλήρη αδιαφάνεια των βαθύτερων επιδιώξεων του εξυπηρετεί πελατειακές σχέσεις ικανοποιώντας παράλληλα και μια σοβαρή πολιτικοϊδεολογική εμμονή του, ως καθαρόαιμος νεοφιλελεύθερος που είναι: θέλει να βγάζει έστω και λίγα ευρώ από κάθε δημοτικό χώρο, ακόμα και εάν αυτό είναι τελικά εις βάρος της κοινωνίας και του σεβασμού των ίδιων των χώρων, τους οποίους βέβαια παρέλαβε και δεν τους δημιούργησε.
Ταυτόχρονα ο δήμαρχος δεν θέλει να δαπανά για κοινωνική πολιτική ούτε ένα ευρώ και όταν τον υποχρεώνουν οι συνθήκες  να το κάνει (συνήθως για πελατειακούς λόγους), τότε εισπράττει (με κάθε τρόπο) από παντού για να ισοφαρίσει.  Για κοιτάξτε τι κάνει στη μαρίνα:  είναι ο μόνος δήμαρχος στη χώρα που έχει βάλει τέλη ελλιμενισμού σε ναυταθλητικά σκάφη!.  Το αντικειμενικό αποτέλεσμα  είναι να στριμώχνει τους ναυταθλητικούς ομίλους, να φεύγουν σκάφη τους και να μην μπορούν ν’ αναπτυχθούν.  Έτσι πλήττεται ο ναυταθλητισμός (καμάρι της πόλης στο μαζικό και αγωνιστικό αθλητισμό) και η μαρίνα χάνει τον ναυταθλητικό χαρακτήρα της και μετατρέπεται στην πράξη παράνομα σε τουριστική, αφού οι περισσότερες θέσεις ελλιμενισμού πια είναι για τουριστικά σκάφη!
Ο ταπανταρής
Υ.Γ.  Οι πληροφορίες πως στην Καλλιθέα έχει αρχίσει ένα χαριτωμένο παιχνίδι συλλογής των μικρών κομματιών του ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου που ανακαλύπτονται διάσπαρτα (!) στην πόλη (π.χ. Θησέως,  Δημοσθένους…), δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί.
Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Σε πανηγυρικό κλίμα και με αισιοδοξία για επιτυχές αποτέλεσμα παρουσιάστηκε…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel