Οι τοιχογραφίες του Μιχάλη Παντοφλή στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας Παρέλαβε σήμερα τις τοιχογραφίες του λαϊκού ζωγράφου Μιχάλη Παντόλφη, οι οποίες είχαν αποτειχισθεί το 1978 από τη Δημοτική Αγορά στη σημερινή πλατεία Μπλάνα στη Λάρισα. Οι τοιχογραφίες αυτές, έργα του 1930, μεταφέρθηκαν με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού με σκοπό την ολοκλήρωση της συντήρησής τους, ενώ στη συνέχεια θα παραδοθούν για έκθεση στο Λαογραφικό Μουσείο.

kalitheapress gr

Στην παράδοση παρέστησαν ο βουλευτής κ. Μ. Χαρακόπουλος, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Α. Καλογιάννης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σ. Σδρόλια, η διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού, ο ιστορικός κ. Ν. Παπαθεοδώρου και εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

kalitheapress gr

Πρόκειται για σημαντικά έργα του νεότερου πολιτισμού, που διασώθηκαν χάρη στη συνεργασία της Λαογραφικής Εταιρείας Λάρισας (με το αείμνηστο ζεύγος Γουργιώτη), του Δήμου Λαρισαίων και του Υπουργείου Πολιτισμού. Στις φωτογραφίες μέρος των ζωγραφικών έργων, που έχουν συντηρηθεί στα εργαστήρια της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων στον Βόλο.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Τζον Λένον – Τιμή «μαμούθ» για ακυκλοφόρητο τραγούδι του θρυλικού σκαθαριού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Τα Γραφεία Τελετών Δαφερέρα ξεκίνησαν την λειτουργία τους το 1954…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel