fbpx
13 °C Athens, GR
29 Νοεμβρίου 2020

Οι Φυλακές Κορυδαλλού πάνε Ασπρόπυργο

Στις 10.30 οι μπουλντόζες θα μπουν στην παλιά βάση του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο προκειμένου να κατεδαφίσουν τα κτίρια που βρίσκονται εκεί ώστε στην συνέχεια να προχωρήσει η φάση των εκσκαφών και της θεμελίωσης των νέων κτιρίων.

Το νέο σωφρονιστικό κατάστημα που θα κατασκευαστεί με σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, αναμένεται να είναι έτοιμο προς χρήση εντός του 2022.

Στα 180 στρέμματα οικόπεδο θα δημιουργηθούν 12 πτέρυγες κρατούμενων, συνολικής χωρητικότητας 2.000 ατόμων. Το πολύ σημαντικό είναι ότι ο «νέος Κορυδαλλός» θα διαθέτει μία… μίνι Ευελπίδων, καθώς ο σχεδιασμός προβλέπει επτά δικαστικές αίθουσες, αλλά και τμήμα μεταγωγών.

Παράλληλα το συγκρότημα θα διαθέτει ξεχωριστά προαύλια πτερύγων συνολικής επιφάνειας 1.000 τ.μ. με χώρους πρασίνου, υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, ανοιχτό χώρο συνάθροισης, πτέρυγα ευάλωτων ομάδων, ημιπτέρυγα ΑΜΕΑ, κλινικές (Γενικής Νοσηλείας – Ψυχιατρική Κλινική), εξωτερικά ιατρεία, χώρους θεραπευτικών Προγραμμάτων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ), σχολικό συγκρότημα και γυμναστήριο.

Έπειτα από σχετική αίτηση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης ή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ή και των δύο χαρτοφυλακίων μαζί, και πριν καλά – καλά ξεκινήσει στην περιοχή του Ασπροπύργου η ανέγερση των δύο μεγάλων κτιρίων που θα αποτελούν το νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα που θα έρθει να αντικαταστήσει τις πολύπαθες φυλακές Κορυδαλλού που σε λίγο καιρό θα κλείσουν, η Google φρόντισε να… θολώσει τον περιβάλλοντα χώρο στους δορυφορικούς χάρτες της, προφανώς για λόγους ασφαλείας. Μια τεράστια έκταση εντός της οποίας μπορούσε να δει κανείς μέχρι πρότινος τις παλιές εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, πλέον δεν είναι ορατές για τον επισκέπτη και όπως όλα δείχνουν δεν προβλέπεται να «καθαρίσουν» και πάλι από τα εικονοστοιχεία (pixels) που έχουν τη μορφή πολύχρωμου ψηφιδωτού

Related articles

Ένταση στο μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (pics-vid)

Ένταση στο μαθητικό συλλαλητήριο – Ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις – Αστυνομικοί «απάντησαν» με ρίξη χημικών – Οι μαθητές αντιδρούν στις αλλαγές στην Παιδεία Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου. Όλα ξεκίνησαν έξω από τη Βουλή, όταν ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε βόμβες μολότοφ […]

Διαχείριση Επιχειρησιακής Συνέχειας κατά κορονοϊού COVID19.

H Luisa Santos και ο Κωνσταντίνος Διαμαντούρος μιλούν για τις  επιχειρησιακές διαταραχές που προκαλούνται από την πανδημία COVID-19. Luisa Santos είναι Αναπληρωτής Γενική Διευθύντρια στο BusinessEurope και υπεύθυνη για τις διεθνείς σχέσεις και πρόεδρος της Task Force EU-UK του BusinessEurope και ο Κωνσταντίνος Διαμαντούρος μόνιμος Αντιπρόσωπος της SEV – Ελληνική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *