fbpx
14 °C Athens, GR
24 Ιανουαρίου 2021

Ομιλία της Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κυρίας Βίκυς Λοΐζου στην Ολομέλεια του 4ου Γύρου Διυπουργικών Διαβουλεύσεων για τα αποτελέσματα των συνομιλιών με την Γερμανίδα Υφυπουργό Τουρισμού κυρία Claudia Dörr-Voss

Στην ενίσχυση της συνεργασίας για την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου τουρισμού, που θα περιλαμβάνει και τις ειδικές μορφές ώστε να εμπλουτιστεί συνολικά το τουριστικό προϊόν της χώρας και να επιτευχθεί η επέκταση της τουριστικής περιόδου, κατέληξαν η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κυρία Βίκυ Λοΐζου και η Γερμανίδα Υφυπουργός Τουρισμού κυρία Claudia Dörr-Voss. Οι συνομιλίες τους που πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης, στο πλαίσιο του 4ου Γύρου Διυπουργικών Διαβουλεύσεων για το ελληνογερμανικό σχέδιο δράσης σε επίπεδο Υφυπουργών/Γενικών Γραμματέων, διοργανώνονται από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα των συνομιλιών κατά την Ολομέλεια, η Γενική Γραμματέας ανέφερε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Γερμανία, αναγνωρίζοντας τη σημασία του τουρισμού στην ανάπτυξη των οικονομιών τους, επανέλαβαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν στενότερα και να ανταλλάξουν τεχνογνωσία για την αναβάθμιση των ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο τουρισμός υγείας και ο ιαματικός τουρισμός.

Η κυρία Λοΐζου αναφέρθηκε στην πολιτική κινήτρων της ελληνικής κυβέρνησης με στόχο την πράσινη ανάπτυξη και την ψηφιοποίηση στον τομέα του τουρισμού, όπως επίσης και στην εθνική στρατηγική για την προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού, όπως για παράδειγμα ο τουρισμός υγείας, ο ορεινός και ο θαλάσσιος τουρισμός, έτσι ώστε να εμπλουτιστεί ολιστικά το τουριστικό προϊόν και να επεκταθεί η τουριστική περίοδος. Η Γερμανίδα Υφυπουργός Τουρισμού, μάλιστα, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ορεινό και τον ιαματικό τουρισμό αλλά και για το σχέδιο αναβάθμισης των μαρίνων, στα οποία αναφέρθηκε η κυρία Λοΐζου.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματέα, η Γερμανίδα Υφυπουργός αναγνώρισε ακόμα τις αξιοσημείωτες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για τη βελτίωση συνολικά του πλαισίου για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας. «Ως προς τα εθνικά σχέδια ανάκαμψης επιβεβαιώσαμε τη σπουδαιότητά τους για τον τουρισμό, που επλήγη σοβαρά από την πανδημία», τόνισε η κυρία Λοΐζου.

Τόσο η κυρία Λοΐζου όσο και η κυρία Dörr-Voss επεσήμαναν τη σημασία της επαγγελματικής εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού, ιδιαίτερα στη μετά COVID-19 εποχή, που εκτιμάται ότι θα αναδείξει νέες συνθήκες και προκλήσεις.

Ειδικότερα, αναφερόμενη στα ζητήματα που αφορούν στην επόμενη ημέρα της πανδημίας, η Γενική Γραμματέας έθεσε στην κυρία Claudia Dörr-Voss το θέμα των κοινών υγειονομικών πρωτοκόλλων και κανόνων, καθώς και τη σπουδαιότητά τους στην επανεκκίνηση του τουρισμού. «Συζητήσαμε για τις προσπάθειες της γερμανικής Προεδρίας να προωθήσει και να ενισχύσει τη συνεργασία στο άνοιγμα των συνόρων για τα ταξίδια και τον τουρισμό σε ευρωπαϊκό, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη δημόσια υγεία ως μέγιστη προτεραιότητα», ανέφερε η κυρία Λοΐζου και υπογράμμισε ακόμα τη σημασία των «rapid tests» για την αποφυγή αυστηρών ταξιδιωτικών περιορισμών, όταν βέβαια οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Τέλος, τόσο η κυρία Λοΐζου όσο και η Γερμανίδα Υφυπουργός προέβλεψαν ότι ο τουρισμός θα ανακάμψει γρήγορα όταν υποχωρήσουν τα κρούσματα της πανδημίας και αρθούν οι περιορισμοί.

Related articles

Χωρίς Υγειονομικό προσωπικό η Μονάδα Ειδικής Αγωγής ΑΜΕΑ Αγίου Δημητρίου

Την στιγμή που ο covid-19 έχει χτυπήσει Κόκκινο στην Αττική. Το ειδικό εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης παιδιών με αναπηρία δεν έχει νοσηλευτή. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου Γονέων ενώ έπρεπε να υπάρχουν τέσσερις νοσηλευτές αφού είναι 250 παιδιά που φοιτούν δεν είναι ούτε ένας. Η ανακοίνωση του Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και […]

Καιρός: Έφτασε το νέο κύμα ψύχους – Χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής

Τσουχτερό κρύο, βροχές, χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις θα επικρατήσουν σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα έντονα φαινόμενα επικρατούν και στην Αττική και μάλιστα, στα βόρεια προάστια νωρίτερα σημειώθηκαν χιονοπτώσεις. Συγκεκριμένα, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, χιόνισε σε Κηφισιά, Μαλακάσα και Άγιο Στέφανο, Μελίσσια και Πεντέλη ενώ το η θερμοκρασία έχει πέσει σημαντικά. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα στα δυτικά και […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *