fbpx
14 °C Athens, GR
25 Ιανουαρίου 2021

Ομιλία Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στο 9 ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ

Στις παραδοσιακά εξαιρετικές σχέσεις της Ελλάδας και του Αραβικού κόσμου και στην εμβάθυνση της συνεργασίας στον τουρισμό αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, συμμετέχοντας στις εργασίες του 9ου Αραβο- Ελληνικού Οικονομικού Φόρουμ, που έγινε διαδικτυακά.
Ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε τις από κοινού δράσεις για τη βελτίωση της εναέριας συνδεσιμότητας, λέγοντας ότι «Αθήνα και αραβικές χώρες συνδέονται με απευθείας αεροπορικές πτήσεις, ενισχύοντας τις ευοίωνες προοπτικές για την εκατέρωθεν αύξηση των τουριστικών ροών το 2021. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και άλλες αραβικές χώρες, αποτελούν προτεραιότητα για τον ελληνικό τουρισμό και ως εκ τούτου ενισχύεται η τουριστική συνεργασία».
«Η εμβάθυνση της συνεργασίας προχωρά με γοργούς ρυθμούς»,
τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού και συμπλήρωσε: «τον Ιούλιο του
2020 υπεγράφη Κοινό Πρόγραμμα Δράσης για την Ελλάδα και τα
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στον τομέα του Τουρισμού, για την
περίοδο 2020-2022, με στόχο την προώθηση της συνεργασίας, κυρίως στους τομείς της τουριστικής προβολής, των ειδικών μορφών τουρισμού, των τουριστικών επενδύσεων, της τουριστικής νομοθεσίας και της αεροπορικής συνδεσιμότητας».
Ο κ. Θεοχάρης απαρίθμησε μια σειρά από λόγους για να επενδύσει κάποιος στη χώρα μας:
• Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 μεγαλύτερες τουριστικές
αγορές στον κόσμο.
• Μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προκύπτουν από
τις υποδομές, την τοποθεσία, το τοπίο, το κλίμα, την ιστορία και
τον πολιτισμό.
• Η επέκταση της τουριστικής περιόδου προσφέρει τεράστιες
δυνατότητες για την αύξηση των τουριστικών επισκέψεων.
• Το χαμηλό ποσοστό σε ξενοδοχεία 5 αστέρων και 4 αστέρων
αποτελεί επενδυτική ευκαιρία.
• Σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο για τα ολοκληρωμένα / σύνθετα
τουριστικά καταλύματα και νέο πρόγραμμα χορήγησης άδειας
παραμονής.
• Επιχειρηματικές ευκαιρίες συνεργασίας με εταιρείες
αγροτουρισμού και τροφίμων για την προώθηση της παγκοσμίου
φήμης ελληνικής γαστρονομίας.
Ο Υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε και τη σημαντική δυνατότητα επενδυτικής ανάπτυξης σε πολλούς υποτομείς της ελληνικής τουριστικής αγοράς, αναφέροντας ενδεικτικά την αναβάθμιση και τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων, την ανάπτυξη και προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού και την αξιοποίηση της νομοθεσίας.
«Οι τομείς δυνητικών επενδύσεων», διευκρίνισε ο κ. Θεοχάρης, «αφορούν σε ακίνητα και τουριστικά καταλύματα, μαρίνες, κρουαζιέρα, ‘homeports’, θεματικά πάρκα, υποδομές υγείας (ιατρικός τουρισμός) και άθλησης» ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στη Χρυσή Βίζα και στο πρόγραμμα «Ελλάδα – My Residence».
«Σε κάθε περίπτωση, στηρίζουμε συνέργειες στον τουρισμό που εκτιμάται ότι φέρουν θετικό οικονομικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον αραβικό κόσμο στα επόμενα χρόνια. Οι σχέσεις Ελλάδας-αραβικών χωρών έχουν σφυρηλατηθεί σε σταθερές βάσεις και είμαστε αποφασισμένοι να τις ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο στα χρόνια που έρχονται», κατέληξε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης.

Related articles

Αναστολή λειτουργίας στα ΙΕΚ -Φροντιστήρια ή μαθήματα διαδικτυακά

Φροντιστήρια, δομές μελέτης, κέντρα ξένων γλωσσών θα βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας για το διάστημα του lockdown και θα μπορούν να λειτουργούν μόνο μέσω τηλεκπαίδευσης. Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, η Ελλάδα θα μπει σε δεύτερο καθολικό lockdown για τρεις εβδομάδες (μέχρι 30 Νοεμβρίου), όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, […]

Oλική καταστροφή στο εργοστάσιο του Υφαντή στα Τρίκαλα

Ολοκληρωτική ήταν η καταστροφή που υπέστη το εργοστάσιο παραγωγής φέτας «Υφαντής», το οποίο την Τετάρτη (20/01) τυλίχτηκε στις φλόγες στο Γριζάνο, του δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προστατεύσουν τη γραμμή παραγωγής. Οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν ωστόσο να σώσουν το κεντρικό κτίριο και μια μεγάλη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *