16 °C Athens, GR
23 Οκτωβρίου 2020

ΟΡΜΑ: ΔΕΝ ξεχάσαμε – ΔΕΝ συγχωρέσαμε. Αντιφασιστική συγκέντρωση την ημέρα απόφασης καταδίκης της Χρυσής Αυγής

Οδεύοντας στο τέλος της πεντάχρονης ιστορίας μίας δίκης – από τις σημαντικότερες της μεταπολίτευσης – που κράτος, αστυνομία και δικαστές μαζί με τα ΜΜΕ έκαναν τα πάντα για να κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για να αποκρύψουν τα εγκλήματα μίας δολοφονικής συμμορίας νεοναζί που επί χρόνια δρούσε ανοικτά ως πολιτικό κόμμα δίπλα από την ελληνική αστυνομία με την πλήρη ανοχή κάθε κρατικού μηχανισμού.

Αλλά κανείς, ούτε ο φυρερίσκος της πρώην Μεσογείων, ούτε τα μούσκουλα των πρώην και νυν μπράβων του υπολόγιζαν στην δράση και την πίστη στην τελική νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, των οργανώσεων του και του Μαχητικού Αντιφασισμού που μπόρεσαν τα προηγούμενα χρόνια να σπάσουν την περιβόητη τρομοκρατία των ταγμάτων εφόδου της συμμορίας και να τους πετάξουν έξω από την κοινωνία πίσω στον βόρβορο της ιστορίας.

Βήμα βήμα, κομμάτι κομμάτι δόθηκε η μάχη και κερδήθηκε! Σήμερα βλέπουμε τα απομεινάρια να εκλιπαρούν την χάρη των αφεντικών τους, να ψάχνονται στην σούπα των συνωμοσιολόγων πάντα στο περιθώριο της πολιτικής ζωής και της κοινωνίας. Δεν περιμένουμε από τα αστικά δικαστήρια του κράτους και της κυβέρνησης Μητσοτάκη να απονείμουν την μόνη ποινή αντάξια των φασιστών, ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ. Οι απεσταλμένοι δολοφόνοι της πλουτοκρατίας πάντα θα έχουν την υψηλή προστασία των πατρώνων τους. Γνωρίζουμε καλά την ιστορία από την εποχή των χιτών και των ταγματασφαλιτών.

Αλλά όπως όλα αυτά τα χρόνια σταθήκαμε φρουροί απέναντι σε κάθε προσπάθεια φασιστών και μπάτσων μέσα και έξω από τα δικαστήρια, έτσι και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου θα είμαστε στο Εφετείο Αθηνών μαζί με χιλιάδες άλλους αντιφασίστες για μην δώσουμε περιθώριο στο δικαστήριο να βγάλει ποινές χάδι, όπως η εισαγγελική πρόταση άφησε να εννοηθεί.

Οι μάχες δεν έχουν τελειώσει. Η φασιστική απειλή μπορεί να ηττήθηκε και να πετάχτηκε και πάλι τον υπόνομο, αλλά έχουμε να δώσουμε ένα μακρύ και σπουδαίο αγώνα ενάντια στην ακροδεξιά. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ανοίξει ένα πόλεμο στην εργατική τάξη και την νεολαία. Μισθοί και δικαιώματα βρίσκονται σε συνεχή πίεση, η τρομοκρατία της επιδημίας εντείνεται, η επίθεση σε μετανάστες και πρόσφυγες εντείνεται, ο εθνικισμός και η πολεμοκαπηλεία χτυπάνε την πόρτα μας.

Θα σταθούμε απέναντι στην ΝΔ και τον αστισμό με κάθε τρόπο μέχρι τη τελική νίκη. Η 7 Οκτώβρη είναι μέρα συνέχισης του κομμουνιστικού αγώνα.

Κανείς να μην λείψει από το την αντιφασιστική συγκέντρωση
την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 στις 9 π.μ.
στο Εφετείο Αθήνας (λεωφ. Αλεξάνδρας)

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ, ΦΥΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΜΑΝ!

ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Αθήνα, 22/09/2020

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Related articles

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

Στα παρακάτω ποίηματα του ο Οδυσσέας Ελύτης που πέθανε σαν σήμερα 18 Μαρτίου 1996 περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο κατά την γνώμη μας πραγματικά αυτές τις μέρες που ζούμε μέσα στην πανδημία ενός πολέμου έχει περισσότερο νόημα από ποτέ να το διαβάσουμε τώρα που ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ Εδώ στου δρόμου τα μισά έφτασε η ώρα να […]

Η Υφυπουργός Εργασίας-Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνας Μιχαηλίδου συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη των σπουδαστών της ΕΣΔΔΑ στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Μια πρωτοβουλία του ΕΚΔΔΑ, που έχει ως στόχο τη διαρκή αναβάθμιση του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΕΣΔΔΑ. Συγκεκριμένα η ΥφυπουργόςΕργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου, πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα: «Προκλήσεις και Προοπτικές […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *