App Icon

Ο Βαγγέλης Ξανθάκης αντιπρόσωπος WBC MuayThai στην Ελλάδα

Η Ταιλανδέζικη Κληρονομιά και κουλτούρας του MuayThai Grand Master έχει πρεσβευτή στην Ελλάδα τον κ. Ευάγγελο Ξανθάκη τίτλος που του έχει δωθεί από την παγκόσμια κοινότητα Ταϊλανδέζικου πολιτισμού και κουλτούρας του WBC Muay Thai.

Συγκεκριμένα με επιστολή του ο Προέδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Πυγμαχίας MuayThai που στάλθηκε προς στην Ελληνική Δημοκρατία αναφέρει :

 

Λόγω της παγκόσμιας επέκτασης των δραστηριοτήτων του Παγκόσμιου Συμβουλίου Πυγμαχίας MuayThai, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τον διορισμό του κ. Βαγγέλη Ιωάννη Ξανθάκη ως επίσημου αντιπροσώπου της WBC MuayThai στην Ελλάδα.

Ολόκληρη η ομάδα στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Πυγμαχίας MuayThai ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε την ανάπτυξη του WBC ΜUAYΤHAI CHAMPIONSHIP στην Ελλάδα, υπό την ηγεσία του κ. Βαγγέλη Ξανθάκη , όπου θα έχει την πλήρη υποστήριξη του κεντρικού γραφείου.

Την επιστολή την υπογράφει ο ίδιος ο Πρόεδρος της WBC Στρατηγός της Αυτού Μεγαλειότητας και της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϋλάνδης pol.Gen.Kovid Bhakdibhumi.

 

Γεγονός που δίνει μεγάλο κύρος  για όλους τους Έλληνες αθλητές οι οποίοι θέλουν να είναι μέρος της παγκόσμιας και τεράστιας σε κύρος οικογένειας των θρύλων της WBC MUAYTHAI!

 

Στην Ταϊλάνδη, η πολεμική τέχνη του Muay Thai υπήρξε σε όλη τη μακραίωνη ιστορία της χώρας και εξελίχθηκε για αιώνες για να γίνει ένα από τα εθνικά αθλήματα της Ταϊλάνδης, μαζί με ολόκληρο το έθνος και με μια συναρπαστική τέχνη που αγγίζει τις καρδιές των ανθρώπων από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και εδώ στην Ελλάδα.

Ο κ. Ευάγγελος Ξανθάκης ήταν  αρωγός & διοργανωτής 18 πανελληνίων πρωταθλημάτων ,ενός παγκοσμίου στην Αθήνα, αρκετών διεθνών διοργανώσεων  αγώνων, με ειδικά σχολεία εκπαίδευσης του Muay Thai ρίχνοντας τον σπόρο του Μουάι Τάι σχεδόν σε όλες τις περιοχές στην Ελλάδας αποδεικνύοντας ότι το έργο  του οφείλεται  καθαρά στην αγάπη του για το άθλημα, κάτι που αποδεικνύεται και με την συμμετοχή του με την εθνική ομάδα από το 1997 έως και σήμερα σε 20 παγκόσμια πρωταθλήματα στην Ταϊλάνδη.

 Το Muay Thai  με την επιλογή αυτή ίσως βρει τον δρόμο του στην Ελλάδα, ως αθλητισμός και πολιτισμική κληρονομιά, και θα συνεχίσει να συνδέει ανθρώπους και έθνη, και να πρωταγωνιστήσει σήμερα και στο μέλλον στην Ελλάδα.

 

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Πυγμαχίας WΒCΜUAYTHAI σχηματίστηκε τα τελευταία χρόνια, με τον στρατηγό της Βασιλικής Αστυνομίας της Αυτού Μεγαλειότητας Pol.Gen Kovid Bhakdibhumi, και στενό φίλο της αυτού εξοχότητας 9ου βασιλιά της Ταϊλάνδης Bhumibol Adulyadej.

 

Σκοπός το Παγκόσμιου Συμβουλίου Πυγμαχίας WBC MUAYTHAI είναι η προώθηση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς του MuayThai!

 

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Πυγμαχίας WΒCΜUAYTHAI είναι το έγκυρο όργανo για τη ρύθμιση του MuayThai, τόσο στην Ταϊλάνδη όσο και σε όλο τον κόσμο. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Πυγμαχίας WΒCΜUAYTHAI, δημιουργήθηκε και ενσωματώθηκε από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και εγκρίθηκε από την Αθλητική Αρχή της Ταϊλάνδης και συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες αθλητικές αρχές όλων των χωρών μελών σε όλο τον κόσμο για να ρυθμίζει όλες τις πτυχές της τέχνης και του αθλητισμού του MuayThai.

Το επαγγελματικό Muay Thai διοικείται και ελέγχεται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Πυγμαχίας Muay Thai ή το WBC Muay Thai. Καθιέρωσαν τους κανόνες και τους κανονισμούς που σχετίζονται με τους αγώνες μάχης, συμπεριλαμβανομένων και των κανόνων για τη ζύγιση και την κατανομή βάρους.

 

Το σώμα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Πυγμαχίας WΒCΜUAYTHAI αποτελείται από το Εκτελεστικό Συμβούλιο 9 προσωπικοτήτων, 3 ατόμων στην επιτροπή πρωταθλημάτων,10 ατόμων στην επιτροπή του θεάματος,5 άτομα στην επιτροπή του αγώνα(ring),35 επίσημες χώρες μαζί με την Ελλάδα και με συντονιστές από τις 5 ηπείρους, μαζί τοπικές διάφορες επιτροπές που κυμαίνονται από τεχνικούς και κανόνες, διαιτησία και κρίση, ιατρική, χρηματοδότηση, νεολαία, γυναίκες, Τύπος και δημόσιες σχέσεις, επιχειρηματικές και νομικές. Όλοι ψηφίστηκαν δημοκρατικά.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Πυγμαχίας WΒCΜUAYTHAI έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη για την επέκταση του MuayThai σε όλο τον κόσμο. Αυτό συνεπάγεται τη στήριξη του ενδιαφέροντος των νέων και των αθλητών για να μάθουν τις δεξιότητες του MuayThai και να βοηθήσουν στην επιδίωξη της αριστείας στην τέχνη.

Ο πρωταρχικός στόχος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Πυγμαχίας WΒCΜUAYTHAI είναι να διατηρήσει και να προωθήσει την αριστεία στην τέχνη του MuayThai.

Πρόκειται κυρίως για πολιτιστική μορφή τέχνης, επιπλέον ως μορφή αυτοάμυνας και δημοφιλούς αθλητικής πυγμαχίας .

Μαζί με τους προαναφερθέντες στόχους, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Πυγμαχίας WΒCΜUAYTHAI έχει την οδηγία της κυβέρνησης να ρυθμίσει όλους τους διαγωνισμούς MuayThai παγκοσμίως, σύμφωνα με το καταστατικό που έχει εγκρίνει η ίδια η κυβέρνηση.

Η παράδοση του MuayThai είναι βαθιά συνδεδεμένη με την ιστορία της Ταϊλάνδης που χρονολογείται από περίπου πάνω από χίλια χρόνια. Η προώθηση του MuayThai ως μέρους του Ταϊλανδέζικου πολιτισμού είναι και ο κύριος στόχος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Πυγμαχίας.

 

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Κατασχέθηκαν περισσότεροι από 128 τόνοι κατεργασμένου, ακατέργαστου και αποσπασμάτων καπνού…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel