Ο Γιάννης Μπαλάφας για τις καταλήψεις και για την επίσκεψη Πομπέο στον ΑΝΤ1

https://el-gr.facebook.com/ybalafas/videos/2884287275136583/

Οι μαθητές είναι υπεύθυνα άτομα και μπορούν να κρίνουν και να αποφασίσουν τη μορφή της διαμαρτυρίας. Μην ξεχνάτε ότι έχουν και δικαίωμα ψήφου. Δεν έχουν ανάγκη να τους υποκινήσει κάποιος. Μέσα από τις καταλήψεις διεκδικούν την υγειονομική τους ασφάλεια, καταγγέλλουν το φιάσκο με τις μάσκες-αλεξίπτωτα, ζητούν περισσότερους καθηγητές και μικρότερες σε αριθμό μαθητών αίθουσες. Ποιος διαφωνεί σε όλα αυτά; Σύντομα, μπορεί να αποφασίσουν να κάνουν πορεία, που είναι μια άλλη μορφή αγώνα. Σύμφωνα με τον νόμο του κ. Χρυσοχοΐδη και αυτό θα πρέπει να απαγορευτεί. Αύριο θα θελήσουν να κάνουν πορεία οι υγειονομικοί, οι άνθρωποι του πολιτισμού ή η μεσαία τάξη που την έχουν ρημάξει. Με αστυνομικά μέτρα θα λύνονται τα προβλήματα;

Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στηρίζουμε το δίκαιο των αιτημάτων των παιδιών αυτών. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Όταν γινόντουσαν οι καταλήψεις των μαθητών για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την “ιστορική”, κατά το κοινό ανακοινωθέν των Δένδια-Πομπέο, συμφωνία, που τότε την χαρακτήριζαν επαίσχυντη και αντιπολιτευόταν τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν καλές. Τώρα που οι καταλήψεις γίνονται για τις εσφαλμένες πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι αρνητικές και υποκινούμενες;  Tόση υποκρισία!

Για την επίσκεψη του Μ. Πομπέο

Η επίσκεψη του Μ. Πομπέο, πέραν των άλλων, σημαδεύτηκε από το φιάσκο με το κοινό ανακοινωθέν μεταξύ των υπουργείων Ελλάδας- ΗΠΑ. Ενώ αρχικά χαρακτήριζαν στο κοινό ανακοινωθέν τη Συμφωνία των Πρεσπών ως “ιστορική” στη συνέχεια, και μετά την κατακραυγή για διγλωσσία εσωτερικού-εξωτερικού, την απέσυραν. Δεν είναι μόνο απαράδεκτες και  γελοίες τέτοιες ενέργειες, αλλά είναι και επικίνδυνες. Ο τρόπος διαχείρισης των θεμάτων εθνικής ανεξαρτησίας και ασφάλειας της χώρας μας δηλώνει επικινδυνότητα και έλλειψη σοβαρότητας. Και ως τέτοια τα εκλαμβάνει η διεθνής κοινότητα, διαβάζοντας επίσημα κείμενα που αλλάζουν ανάλογα με το εσωτερικό διακύβευμα και την εσωτερική μικροπολιτική.

διάβασε και αυτό  O Διαιτολόγος Νίκολας Γιατράς στην ομάδα του Εσπέρου δωρεάν έλεγχος στην ομάδα Βόλλευ

Ο Γιάννης Μπαλάφα, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1(στο δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκη)

Facebook Comments Box



Ακολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Της Κατερίνας Δεβεζιάδου Λίγα λόγια και καλά : Σήμερα 30…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: