Ο δήμαρχος Καλλιθέας θα βάλει ιδιωτικούς αστυνομικούς να φυλούν τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη;

Δημοσίευμα στο site ergasia και στο autodioikisi αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος Καλλιθέας έβαλε θέμα στην οικονομική επιτροπή την φύλαξη του Υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από ιδιωτικούς αστυνομικούς, αναρωτιομαστε αν ισχύει, το δημοσίευμα συγκεκριμένα αναφέρει:

Ως γνωστόν το νέο δόγμα της κυβέρνησης της ΝΔ και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που κατοικεί στην Καλλιθέα, είναι το «νόμος, τάξη, έλεγχος, καταστολή, συγκεντρωτισμός» και μάλιστα οσονούπω θα ενισχύσει τον τρομονόμο, με πρόφαση τις δράσεις του τρομονόμου. Προς το παρόν, έχουν επικεντρώσει την… προσπάθειά τους να «καθαρίσουν» τα Εξάρχεια και τα πανεπιστήμια, από την ανομία -όπως λένε-, μέσω της ομάδας ΔΕΛΤΑ, καταδρομικών επιχειρήσεων κτλ. στη μία περίπτωση, και με την κατάργηση του ασύλου στην άλλη.

«Και στην Καλλιθέα, όπου κατοικεί, δε θα κάνει κάτι;», εύλογα θα ρωτήσει κάποιος.

Η απάντηση είναι πως όχι, αφού εκεί έχει το συνοδοιπόρο του, δεξιό δήμαρχο, Δημήτρη Κάρναβο, ο οποίος την Τετάρτη 31 Ιούλη θα περάσει από την οικονομική επιτροπή του δήμου θέμα για την πρόσληψη ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι, προκειμένου να φυλούν την Καλλιθέα (φύλαξη της πλατείας Δαβάκη, περίπολα γύρω από τα σχολεία και τα κτήρια κτλ.), άρα θα φροντίσει και ιδιωτικοί αστυνομικοί να φυλάνε και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Και εδώ έρχεται το έτερο ερώτημα: «Οι δήμοι, δηλαδή, θα αντικαταστήσουν την Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;»

Μάλλον, κατά πως φαίνεται και με βάση τη σπουδή της Δημοτικής Αρχής Καλλιθέας. Σημειωτέον, η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή και έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΛΑΣ κι έχει παραχωρήσει τρία δημοτικά αυτοκίνητα, και πλέον σκοπεύει να ιδιωτικοποιήσει την ασφάλεια στους δρόμους.

Το συγκεκριμένο θέμα είχε προσπαθήσει να το περάσει και πριν από τρεις μήνες, αλλά τότε το απέσυρε από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τους εργαζομένους, που σταμάτησαν την είσοδο ενός ακόμα ιδιώτη στο δήμου, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των δημοτών, καθώς γνωρίζουν καλά πως τον ιδιώτη θα τον πληρώσουν αδρά οι πολίτες από την τσέπη τους.

Πάντως, και σε αυτή την προσπάθεια του δημάρχου να ιδιωτικοποιήσει τη φύλαξη, θα ξαναβρεί μπροστά του το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας και τους εργαζομένους, που προγραμματίζουν συγκέντρωση την ώρα που θα συζητείται το ζήτημα στην οικονομική επιτροπή.

πηγή: http://ergasianet.gr

Facebook Comments Box

Απάντηση