Ο κορονοϊός μπορεί να μην εμφανίστηκε πρώτη φορά στην Κίνα – Τι αναφέρει η έρευνα του ΠΟΥ…

Η προέλευση της πανδημίας του κορονοϊού παραμένει ένα μυστήριο ακόμη και μετά την έρευνα των ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς να καταλήξει σε οριστικά αποτελέσματα.

Ένας επιστήμονας του ΠΟΥ υποστηρίζει μάλιστα ότι δεν είναι σίγουρο ότι ο ιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα. Σημειώνεται πως οι ειδικοί του ΠΟΥ φάνηκε να αποκλείουν την πετρασμένη δευτέρα το ενδεχόμενο ο ιός SARS-Cov-2 να διέρρευσε από εργαστήριο ιολογίας της Ουχάν, μια υπόθεση που προωθούσε η κυβέρνηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο καθηγητής Τζον Ουάτσον, που συμμετείχε στην αποστολή στην Κίνα για να ερευνηθεί η προέλευση του κορωνοιού είπε ότι το πέρασμα του ιού από ζώα σε ανθρώπους μπορεί να έλαβε χώρα εκτός των κινεζικών συνόρων.

Όπως είπε ο ίδιος στο BBC, είναι πιθανό η πανδημία να ξεκίνησε από κάποιο ζώο και να μεταδόθηκε στον άνθρωπο από κάποιον «ενδιάμεσο ξενιστή».

Όταν ρωτήθηκε αν είναι σίγουρος ότι ο ιός πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα, ο καθηγητής απάντησε «Όχι». Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει έρευνα πέρα από τα σύνορα της Κίνας, καθώς και μέσα στην Κίνα.

Η συνέντευξη του αξιωματούχου του ΠΟΥ μπορεί να ενισχύσει τις φωνές εκείνες που υποστηρίζουν ότι τα συμπεράσματα της αποστολής προσφέρουν στήριξη στους ισχυρισμούς της Κίνας, η οποία έχει προσπαθήσει επανειλημμένως να πείσει ότι το ξέσπασμα σημειώθηκε εκτός των συνόρων της.

Facebook Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Τι σε έχει διδάξει η ζωή; Σκέψου όλα τα πράγματα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!