Ο Μηνάς Τσαμπάνης παρουσιάζει το βιβλίο του : Μοβ!

Στη πόλη του Γκριν Φολς, η Μέριλιν Φογκς, μια δεκαοχτάχρονη κοπέλα, χωρισμένων γονιών αποκτά πρόσβαση στο Σκοτεινό Ιστό (Dark Web). Εκεί γνωρίζεται με έναν άγνωστο που συστήνεται μόνο ως Μοβ και συνομιλούν για κάποιες μέρες.

Όταν η Μέριλιν αντιλαμβάνεται ότι κάτι περίεργο τρέχει με τον Μοβ, αποφασίζει να ξεκόψει. Εκείνος όμως δεν δέχεται εύκολα αυτή την απομάκρυνση και ένα τρομακτικό παιχνίδι γάτας ποντικού ξεκινάει. Μια ανατριχιαστική ιστορία η οποία θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για τη Μέριλιν όσο και για το κοντινό της περιβάλλον.

Πρόκειται για ένα θρίλερ με πολλές πινελιές τρόμου και δράματος και αρκετές κοινωνικές προεκτάσεις. Μια ιστορία οποία προσπαθεί να εντρυφήσει τη σημασία της ποιοτικής επικοινωνίας μεταξύ γονιών και παιδιού , ειδικά σε ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως το διαζύγιο αλλά και σε άλλα κοινωνικά μέτωπα.

Το βασικό του θέμα όμως είναι η επιλογή και το πόσο ικανοί είμαστε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες που προκύπτουν από αυτή. Μη ξεχνάμε ότι αρκετές φορές, όσο παράδοξο και αν ακούγεται, αρκετά από τα λάθη που πράττουμε γίνονται απολύτως συνειδητά, έχοντας σα δικαιολογία τη συγκίνηση και την απόδραση από τη ρουτίνα. Το ζητούμενο όμως είναι κατά πόσο έτοιμοι είμαστε να αντιμετωπίσουμε τις όποιες συνέπειες μιας και εννιά στις δέκα περιπτώσεις ξεχνάμε, ή μάλλον προσπερνάμε το γεγονός ότι για κάθε δράση, θα υπάρξει και μια αντίδραση. Πόσο μάλλον όταν αυτή η δράση μας ταξιδεύει στο γοητευτικό αλλά και επικίνδυνο κόσμο του Σκοτεινού Διαδικτύου. Και πιστέψτε με, υπάρχουν πολλοί που απολύτως συνειδητά επιλέγουν να προκαλέσουν τους κινδύνους που καιροφυλακτούν μέσα στο τρομακτικό επίπεδο του Διαδικτύου.

Με αυτή την ιστορία προσπαθώ να περάσω και άλλα μηνύματα όπως η ανισότητα στον επαγγελματικό χώρο αλλά και το βαρύ τίμημα που καλείται να πληρώσει ένας Νοσηλευτής/μια Νοσηλεύτρια προκειμένου να εκπληρώσει το επαγγελματικό καθήκον έτσι όπως απαιτείται από τις τωρινές επιταγές στο κλινικό χώρο.

διάβασε και αυτό  "Ταξίδεψε" η γνωστή σκηνογράφος και ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου

Επί πρωτίστως όμως δεν θέλω ποτέ να ξεχάσουμε ότι στη πραγματική ζωή, τα τέρατα υπάρχουν και ελλοχεύουν στο σκοτάδι και είναι πιο τρομακτικά και αιμοσταγή ακόμα και από το πιο θηριώδες αποκύημα που μπορεί να ξεπηδήσει από τα έγκατα της φαντασίας κάποιου συγγραφέα ή σεναριογράφου.

Τώρα… Αν αναρωτηθείτε γιατί επέλεξα το Μοβ θα σας πω ότι ανάμεσα σε άλλα, το μοβ αντιπροσωπεύει τη σοφία που οφείλουμε να επιδεικνύουμε στη ζωή αλλά και τη θλίψη. Και σε αυτή την ιστορία, η σοφία είναι το απόλυτο ζητούμενο και η θλίψη κρατάει καλά τα σκήπτρα.

Σαν Μηνάς Τσαμπάνης, θέλω να κλείσω αυτή την παρουσίαση με αυτή την ευχή… Να είστε πάντα καλά έτσι ώστε να βιώσετε κάποια στιγμή τη σοφία αλλά και να αντιμετωπίσετε την όποια θλίψη προκύψει στο δρόμο σας!

Το βιβλίο Μοβ Το Χρώμα της Λύπης κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ζενίθ.


Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Τα Σιντριβάνια του ΚΠΙΣΝ χορεύουν καθημερινά σε ρυθμούς disco, όπερας,…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel