Ο Προέδρος της Δημοκρατίας για την επέτειο 29 ετών από την ίδρυση της “ΔΕΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ”

 Eπιστολή έστειλε ο Προέδρος της Δημοκρατίας στην κ.Σοφία Φιλιππίδου Πρέσβη της Ελλάδας στην Αλβανία για την επέτειο των 29 ετών απο την ίδρυση της ΔΕΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Την επιστολή αυτην θα διαβάσει η πρέσβης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

“Αγαπητοί Φίλοι και Συμπατριώτες,

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω την 29η επέτειο από την ίδρυση της «ΔΕΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ».

Όλα αυτά τα χρόνια, η «ΟΜΟΝΟΙΑ», συχνά υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, κατόρθωσε να εκπροσωπεί επάξια τον Ελληνισμό της Αλβανίας, δίνοντας αγώνες για την υπεράσπιση των απαράγραπτων Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του.

Σήμερα, η προστασία των μειονοτικών και περιουσιακών δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των προϋποθέσεων, που η ίδια η ΕΕ έχει θέσει στην Αλβανία σε σχέση με την Ευρωπαϊκή της πορεία. Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά το ζήτημα και προβαίνει στις κατάλληλες ενέργειες για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών της ΕΕΜ.

Αποφασιστικής σημασίας, όμως, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζετε, είναι και η δική σας δραστηριοποίηση, οι δικές σας ενέργειες. Για την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών σας, βεβαίως, απαιτείται δημιουργία συναινέσεων, συνεννόηση καθώς επίσης συντονισμός κινήσεων και δράσεων, στοιχεία που, σε ορισμένες τουλάχιστον περιπτώσεις, έλειψαν τα προηγούμενα χρόνια. Είμαι βέβαιος ότι άπαντες συνειδητοποιούν την σημασία και τον επείγοντα χαρακτήρα της αποκατάστασης συνθηκών ενότητας και ομοψυχίας στους κόλπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία και ότι θα πράξουν τα δέοντα, πολύ δε περισσότερο υπό τις σημερινές συνθήκες.

Η Ελληνική Πολιτεία είναι έτοιμη να στηρίξει κάθε δράση προς την κατεύθυνση της ευημερίας και προκοπής και της εν γένει υποστήριξης του Ελληνισμού της Αλβανίας, στο πλευρό του οποίου θα συνεχίσει να στέκεται, αταλάντευτη, και στο μέλλον”.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Δεν έχει τέλος η τραγωδία της οικολογικής καταστροφής στην Αυστραλία…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: