App Icon

Ο υποψήφιος στο Νοτίο Τομέα με το ΚΙΝΑΛ Γιάννης Αμοιρίδης στο kallitheapress

Τι σημαίνει για εσάς αριστερά;

Συνεχής αγώνας για ίσες ευκαιρίες και κοινωνική δικαιοσύνη. Όραμα για ένα καλύτερο αύριο, σε έναν κόσμο δημοκρατικό και ειρηνικό, με βαθύ πατριωτικό συναίσθημα για την πατρίδα μου και τους πολίτες της.

 Ήσασταν χρόνια επιτυχημένος δήμαρχος και μετά ασχοληθήκατε με την κεντρική πολιτική, παράλληλα όμως είστε ένας άνθρωπος που εργάζεστε. Πιστεύετε ότι η επόμενη μέρα στην πολιτική θα πρέπει να έχει ανθρώπους που έχουν πείρα;

Η πείρα είναι απαραίτητη σε κάθε έκφανση της ζωής. Σε κάθε δραστηριότητα. Αλλά είναι και κάτι που δεν αγοράζεται, αποκτιέται. Και δεν είναι θέμα μόνο χρόνων, αλλά κυρίως διάθεσης να την αποκτήσεις με την καθημερινή και συνεχή ενασχόληση. Η πείρα, η ορμή και το πάθος είναι το μαγικό, εκρηκτικό μείγμα που γκρεμίζει κάστρα και κάνει πράξη την ουτοπία.

Γιατί οι δεκαεφτάρηδες να ψηφίσουν σήμερα;

Για να στείλουν το δικό τους μήνυμα για το αύριο που διεκδικούν για την γενιά τους. Γιατί οι θέσεις τους δεν είναι στρογγυλεμένες αλλά αιχμηρές. Χωρίς αγκυλώσεις σε μηχανισμούς, χωρίς αναφορές σε στερεότυπα και απονευρωμένες αντιλήψεις.

 Ποια είναι τα προβλήματα των Νοτίων Προαστίων;

Η ολοκλήρωση της επένδυσης του Ελληνικού , τα παράλληλα έργα, η σήραγγα, η επέκταση του μετρό, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στον όλο σχεδιασμό και υλοποίηση της μεγάλης αυτής παρέμβασης. Επιχειρηματικότητα με κοινωνική ευθύνη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 Γιατί σταυρό στον Γιάννη Αμοιρίδη;

Επιλογή εμπιστοσύνης.

Το βιογραφικό του Γιάννη Αμοιρίδη:

Είναι Πολιτικός Μηχανικός-Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Εξελέγη Βουλευτής Πιερίας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 2007 και του 2009.

Συμμετείχε στους Κοινοβουλευτικούς Τομείς εργασίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Οικονομίας, Υγείας, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού, Εργασίας. Διετέλεσα Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δ.Η.Μ.Α.Ρ (2012) Διετέλεσε Γραμματέας της Κ.Ο της Δ.Η.Μ.Α.Ρ (2012-2014)

Συμμετείχε στις Επιτροπές της Βουλής Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Διετέλεσε Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος. Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των Χωρών της Μαύρης Θάλασσας Πολιτικές Την περίοδο 1991-2006 ηταν αρχικά Αντιδήμαρχος και μετά Δήμαρχος Κατερίνης Το 2005 πρωτοστάτησε στη σύσταση και έγινε ομόφωνα πρόεδρος της Ένωσης Τοπικών Αρχών (Ένωση Τ.Ε.Δ.Κ.) Κεντρικής Μακεδονίας <<Αλέξανδρος>>, με έδρα την Πέλλα και γραφεία στις Βρυξέλλες. Από το 1999 έως και το 2007 διετέλεσε πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων(Τ.Ε.Δ.Κ.) Νομού Πιερίας.

Το 1999-2010 ηταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.). Διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. Μέλος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρώπης. Διετέλεσε πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων για τη Βιώσιμη κινητικότητα και το Ποδήλατο.

Διετέλεσε μέλος του περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Διετέλεσε μέλος της επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος <<ΘΗΣΕΑΣ>>. Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης. Μέλος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Αξιολόγησης Σχεδίων Ολοκληρωμένης Παρέμβασης στα πλαίσια Τοπικών Πρωτοβουλιών για την Απασχόληση.

Εκπρόσωπος της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος << ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 2000-2006>>.

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης. Μέλος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Πολιτικής Προστασίας. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΕΤΕΡΠΣ. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Κατερίνης.

Το 1995 εκλέκτηκε πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας.

Το 1993 εκλέκτηκε Πρόεδρος Αναπτυξιακού Συνδέσμου 3ης Γεωγραφικής Ενότητας.

Το 1992 εκλέκτηκε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ .Παμμακεδονικών Ενώσεων Ελλάδας.

Facebook Comments Box

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Recommended
Το Σάββατο 29η Ιουνίου 1874 η εφημερίδα «Καιροί» δημοσίευσε ένα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel