Πέθανε ο Γρηγόρης Φαληρέας -Παραγωγός και πατέρας των Imam Baildi

Έφυγε από τη ζωή ο Γρηγόρης Φαληρέας, μουσικός παραγωγός και ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της ελληνικής δισκογραφίας.

Ήταν αδελφός του Τάσου Φαληρέα, και πατέρας των μελών του συγκροτήματος Imam Baildi, Ορέστη και Λύσσανδρου Φαληρέα.

Οι αδελφοί Φαληρέα είχαν το ιστορικό κατάστημα δίσκων Pop Eleven στο Κολωνάκι, ένα από τα πιο γνωστά μουσικά στέκια της Αθήνας. Ο Τάσος και ο Γρηγόρης ίδρυσαν επίσης από κοινού και την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία «Αφοί Φαληρέα» από την οποία κυκλοφόρησαν εκατοντάδες μουσικές εκδόσεις.

Τα παιδιά του Γρηγόρη Φαληρέα, ο Ορέστης και ο Λύσανδρος, έστησαν το συγκρότημα Imam Baildi που έγινε ευρύτερα γνωστό από τις διασκευές παλιών ελληνικών τραγουδιών.

H τραγουδοποιός Κρίστη Στασινοπούλου αναφέρθηκε στον θάνατο του Γρηγόρη Φαληρέα με ανάρτησή της στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

«Αναπαύσου σε ειρήνη Γρηγόρη

Τι να πρώτο-γράψω για σένα… Για τη πολύχρονη φιλία μας και τα οικογενειακά γλέντια που οργάνωνες στου Γκύζη, για το υπόγειο Pop 11 που με μεγάλωσε και διαμόρφωσε τα μουσικά μου γούστα ήδη από την εποχή της χούντας και της μεταπολίτευσης, για την εταιρία Αδελφών Φαληρέα που έβγαλε τον πρώτο μου δίσκο, για τον αδελφό σου τον Τάσο, για τους γιούς σου, με τους οποίους ακολουθούμε πια παρόμοιους δρόμους, για τις μουσικές εκδόσεις στις οποίες ακόμα ανατρέχω και ακούω.

Είναι καιρός τώρα που κάθε τόσο μου ‘ρχεται να γράψω περί όλων αυτών, τόμους ολόκληρους ιστοριών… αλλά είναι και που δεν συμπαθώ την παρελθοντολογία. Μας έβαλες όμως όλους σε αυτό το blue mood σήμερα, με το που μάθαμε ότι μας την έκανες…».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του, η κηδεία θα γίνει την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 11 το πρωί στο Α’ Νεκροταφείο.

πηγή: https://www.athensvoice.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Γεμάτη όρεξη φαίνεται να είναι μια ηλικιωμένη κυρία στη Γερμανία, η…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: