Πέθανε ο πρώην Πρόεδρος ΟΛΠ Νίκος Αναστασόπουλος

Έφυγε από τη ζωή  ο Νίκος Αναστασόπουλος ένα εξέχον στέλεχος του ελληνικού επιχειρείν. Έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό όταν δραστηριοποιήθηκε ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην ΟΛΠ ΑΕ. Ήταν τεχνοκράτης και με γνώση της αγοράς, αφού είχε διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος σε μεγάλες εταιρείες πριν αναλάβει τον ΟΛΠ. Είχε εργαστεί σε υψηλόβαθμη θέση στη ΜΕΤΚΑ που αγόρασε στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μυτιληναίος.

Προσωπικός και καλός φίλος του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, είχε δικό του γραφείο στην ναυτιλιακή εταιρεία, στο Μαρούσι όπου συνέχισε να εργάζεται όταν αποχώρησε από τον ΟΛΠ. Ήταν μέτοχος της Star Bulk του Πέτρου Παππά. Άνθρωπος οξύνους, επικοινωνιακός και πάντα με διάθεση να εξηγήσει σε όποιον ενδιαφερόταν τι συμβαίνει στο λιμάνι.

Ο ρόλος του στη συμφωνία του Οργανισμού με τηνCosco ήταν κομβικής σημασίας. Διαβεβαίωνε τότε εν έτη 2006 προς πάσα κατεύθυνση ότι με καθαρά τεχνοκρατικούς όρους η παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ σε διεθνείς παίκτες της διαχείρισης λιμένων θα έχει μόνον οφέλη για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, γιατί θα εξασφαλίσει μεγάλο όγκο επενδύσεων, τριπλασιασμό της υφιστάμενης παραγωγικής ικανότητας, προσέλκυση φορτίων τράνζιτ και δημιουργία2.000 νέων θέσεων εργασίας.

Προφήτευε μάλιστα ότι ο δρόμος για την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά διέρχεται μονοσήμαντα από την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ σε global operators, προκειμένου να μπορέσει να παρακολουθήσει τις διεθνείς εξελίξεις. Βρέθηκε αντιμέτωπος με δυναμικές και πολυήμερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά που αντιδρούσαν στη συμφωνία με τους Κινέζους.

Ο ΟΛΠ με την Cosco εξελίχθηκε σε πρώτο λιμάνι της Μεσογείου τέταρτο στην Ευρώπη και μπήκε στον κατάλογο με τα 30 μεγαλύτερο λιμάνια του κόσμου.

Το 2009 μίλησε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, γιατί είχε προκύψει θέμα και υπήρξαν αντιδράσεις για τις τροποποιήσεις της σύμβασης παραχώρησης σε σχέση για τη διακήρυξη. Είχε τονίσει ότι οι τροποποιήσεις ήταν υπέρ του ΟΛΠ. Έφερε δε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις ρήτρες ύψους110 εκ. ευρώ που θα λάβει ο ΟΛΠ σε περίπτωση που δεν ανεγερθεί ο προβλήτας ΙΙΙ με ευθύνη της Cosco.

διάβασε και αυτό  Bloomberg για Ιστιοπλοϊα και Ναυτικό Τουρισμό

Σε ό,τι αφορά τα φορολογικά μέτρα ανέφερε ότι είναι αυτά που εφαρμόζονται με τα ΣΔΙΤ, όπως λ.χ. έχει συμβεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Ως προς τους φόβους που εξέφρασαν οι εργαζόμενοι γα αθρόα είσοδο κινέζων στο λιμάνι ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί εκτός ίσως από 2-3 περιπτώσεις ανωτάτων διοικητικών στελεχών.

Τον Νοέμβριο του2009 επί κυβέρνησηςΓιώργου Παπανδρέου αποχώρησε από τη θέση του στον ΟΛΠ. Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου ανέλαβε ο Γιώργος Ανωμερίτης που επέστρεψε στο λιμάνι μετά τη θητεία του ως υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας , όπως λεγόταν τότε το υπουργείο Ναυτιλίας

Το 2012 ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τον όρισε συντονιστή για την επίλυση του ακανθώδους ζητήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Δεν σταμάτησε να σχολιάζει αρθρογραφώντας σε εφημερίδες εκείνα που θεωρούσε κακώς κείμενα στον ΟΛΠ.

Ήταν πατέρας τριών παιδιών, δύο κοριτσιών και ενός γιού.

πηγή vradini

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Το πρώτο έντονο καιρικό σύστημα του Φθινοπώρου θα επηρεάσει τη…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: