Πέτσας κατά ΣΥΡΙΖΑ: Βαθιά πληγή οι καταγγελίες Καλογρίτσα – Τι είπε για Τουρκία και κορονοϊό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και τις καταγγελίες Καλογρίτσα, ενώ μίλησε για την Τουρκία και τον κορονοϊό εν μέσω ανοίγματος του τουρισμού.

Μια πολύ βαθιά πληγή στη διάκριση των εξουσιών και στη Δημοκρατία διέκρινε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας τις καταγγελίες Καλογρίτσα.

«Δεν βλέπω κάποιο θέμα Καλογρίτσα. Βλέπω μια συνέχεια αποκαλύψεων γύρω από ένα παρακράτος, που όλα αυτά τα στοιχεία συντείνουν στο γεγονός ότι επί των ημερών της διακυβέρνησης Τσίπρα υπήρχε ένα παρακράτος που είχε να κάνει με παραδικαστικά κυκλώματα, προσπάθεια άλωσης των ΜΜΕ και μια προσπάθεια δημιουργίας ενός καθεστώτος για να μείνει στην εξουσία μια ομάδα ανθρώπων, η οποία κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αγωνία του κόσμου μέσα στην οικονομική κρίση. Είναι μια πολύ βαθιά πληγή στη διάκριση των εξουσιών και στη Δημοκρατία μας» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, επέκρινε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την μη αποπομπή από την Κ.Ο. του Νίκου Παππά «προκειμένου να δείξει ότι δεν τον ακουμπά αυτό το ζήτημα».

«Αντιθέτως, παίρνοντάς τον αγκαλιά δείχνει ότι όλα ήταν σε γνώση του» σχολίασε.

Σχετικά με τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για τα χρήματα που δόθηκαν στα ΜΜΕ εν μέσω πανδημίας, απάντησε:

«Είχαμε μια πρωτοφανή κατάσταση με τον κορονοϊό και κάναμε μια εκστρατεία ενημέρωσης που έσωσε ζωές. Αυτά τα χρήματα δεν πήγαν σε ΜΜΕ για να στηρίξουν κάποια Μέσα. Κάναμε μια διαδικασία με πλήρη διαφάνεια και δώσαμε στη δημοσιότητα τα Μέσα και τα ποσά. Οι αναφορές στη “λίστα Πέτσα” είναι απλώς για να υπάρχει αντιπολιτευτική κριτική» πρόσθεσε.

«Έχουμε τη δύναμη ως χώρα να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας»

Ερωτηθείς για την Τουρκία, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η προκλητικότητα που επιδεικνύει έχει καταδικαστεί πολλές φορές από τους μεγάλους «παίκτες».

Τόνισε ότι είναι άλλο πράγμα να είναι κάποιος ισχυρός και άλλο προκλητικός, ενώ έστειλε μήνυμα ότι σαν χώρα η Ελλάδα έχει τη δύναμη να προασπιστεί τα δικαιώματά της και θα κάνει ό,τι χρειαστεί, ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα για έμπρακτη αποκλιμάκωση.

Χαρακτήρισε την επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν ως ένα καλό πρώτο βήμα.

Κορονοϊός: «Πρέπει να προσέξουμε»

Αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμών σε εκδηλώσεις, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ζήτησε:

«για να μην γίνουμε για τα πανηγύρια, θα πρέπει να προσέξουμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής, να φοράμε μάσκες όπου απαιτείται και να τηρούμε τις αποστάσεις».

Σχετικά με τα εισαγόμενα κρούσματα, ανέφερε ότι ήταν σε γνώση πως θα υπάρξουν από τη στιγμή που άνοιξαν τα σύνορα.

«Έχουμε δείξει ότι είμαστε έτοιμοι να αναθεωρούμε αποφάσεις μας, όπως στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας, που επειδή τα στοιχεία ήταν θετικά, ανοίγουμε τα σύνορά μας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε παράλληλα γνωστό ότι θα αυξηθούν τα άτομα, ανά τραπέζι, στα εστιατόρια και επανέλαβε την έκκλησή του: «Να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα».

Πηγή: sputniknews.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Αγωνία τέλος για τους περίπου 100.000 υποψηφίους εισαγωγής στην Τριτοβάθμια…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: