Πέτσας: Πάνω από 1 εκατ. SMS για άθληση εστάλησαν χτες μετά τις 21:00 – Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι

Νέα έκκληση στους πολίτες για τήρηση των μέτρων έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ενημέρωσε πως χθες, Κυριακή, από τις 21:00 και ύστερα εστάλησαν πάνω από ένα εκατομμύριο SMS.

«Η ατομική ευθύνη και η συλλογική μας ωριμότητα θα είναι καθοριστική ώστε το lockdown να παραμείνει στο χρονοδιάγραμμα των τριών εβδομάδων» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, κάνοντας έκκληση για τήρηση των μέτρων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εικόνα που διαμορφώνεται από τα μηνύματα στο 13033, γνωστοποιώντας πως στάλθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο SMS για σωματική άθληση μετά τις 21:00 την Κυριακή.

«Χτες το βράδυ, μετά τις 9, διαπιστώθηκε ότι στάλθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο SMS για μετακίνηση για σωματική άθληση κ.ά. Έγινε καταστρατήγηση. Θα υπάρχουν σαρωτικοί έλεγχοι» είπε χαρακτηριστικά.

«Στόχος είναι να προλάβουμε τα χειρότερα»

Όπως επεσήμανε ο κ. Πέτσας, στόχος της κυβέρνησης είναι «να προλάβουμε τα χειρότερα. Να σωθούν ζωές και να μην φθάσει το Σύστημα Υγείας στα όριά του».

Αναφέρθηκε στην «επιθετική αύξηση των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία, των διασωληνωμένων και των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ» και τόνισε πως μπροστά σε αυτά τα δεδομένα «ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κινηθούμε πιο γρήγορα παρ’ όλο που η Ελλάδα εξακολουθούσε να είναι σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση απ’ ό,τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αντίστοιχο πληθυσμό».

«Να αντιστρέψουμε τις αυξητικές τάσεις, να χαμηλώσουμε τις επιδημιολογικές καμπύλες και να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να έχουμε πιο κανονικές γιορτές τα Χριστούγεννα, με καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία της αγοράς που είναι τόσο αναγκαία για όλους τους πολίτες, επιχειρηματίες και καταναλωτές».

Αφού επεσήμανε τη σημασία της ατομικής ευθύνης, ο κ. Πέτσας ζήτησε από τους πολίτες να μην ψάχνουν «συνεχώς αφορμές για να τα παρακάμψουμε. Ας μείνουμε για λίγο μακριά από φίλους και συγγενείς για να μπορέσουμε τελικά να είμαστε πολύ περισσότερο μαζί. Ατομική ευθύνη λοιπόν αλλά και κρατική επαγρύπνηση ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση των μέτρων». 

διάβασε και αυτό  Εργατική Λέσχη Καλλιθέας: Εκδήλωση – συζήτηση «Η πανδημία και η επίθεση στα δικαιώματα μας. Αντίσταση και Αλληλεγγύη»

Σαρωτικοί έλεγχοι

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους σαρωτικούς ελέγχους από την αστυνομία για την τήρηση των μέτρων.  

«Οι έλεγχοι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του lockdown θα είναι εντατικοί και εκτροπές από την τήρηση των μέτρων δεν θα γίνονται ανεκτές».

Την πρώτη ημέρα του lockdown, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 10.808 σημεία ενδιαφέροντος και επιβλήθηκαν 78 πρόστιμα ύψους 29.250 ευρώ κυρίως για μη χρήση μάσκας και αποστολή SMS καθώς και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε τρεις επιχειρήσεις.

Σχολιάζοντας το κορονο-πάρτι

 σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, έκανε λόγο για «ανεύθυνες συμπεριφορές με πρόσκληση σε συγχρωτισμό».

Πηγή: sputniknews.gr
 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Το τωρινό lock down έχει μια διαφορετικότητα στην συμπεριφορά και…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: