Παγκόσμιο Συνέδριο της Κλάσης στην Αθήνα – Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΦΙΝΝ

Στο Μαϊάμι έγινε η πρώτη τεχνική σύσκεψη για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΦΙΝΝ της Αθήνας που θα διεξαχθεί το διάστημα 10-18 Μαΐου και ταυτόχρονα αποτελεί πρόκριση για 4 χώρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στην Αμερική βρέθηκαν όλοι οι βασικοί συντελεστές του πρωταθλήματος λόγω του παγκοσμίου κυπέλλου και άλλων διεθνών αγώνων και πήραν σημαντικές αποφάσεις.

Έδωσαν το παρών ο αντιπρόεδρος της διεθνούς κλάσης Ισπανός Ρ. Ράφα, ο περίφημος Αμερικανός Λ. Ρέτζιο, ο οποίος ήταν υπεύθυνος των τριών τελευταίων Ολυμπιακών Αγώνων και θα είναι επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα της Αθήνας, ο Ιταλός Μ. Μαρκεσίνι, διευθυντής κανονισμών της παγκόσμιας ομοσπονδίας και τεχνικός σύμβουλος της ιταλικής ομοσπονδίας, ο Αιμίλιος Παπαθανασίου με τους 5 παγκόσμιους και 8 ευρωπαϊκούς τίτλους ως τεχνικός σύμβουλος (αμμισθί) του προέδρου της ΕΙΟ, ο διεθνής race officer Σούλης Παπαντωνίου και ο πρώην αντιπρόεδρος της ISAF  Γιώργος Ανδρεάδης.

 

Η πρώτη σημαντική απόφαση που πήρε η τεχνική επιτροπή ήταν το παγκόσμιο συνέδριο της κλάσης (AGM) να διεξαχθεί κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

 

Τα στελέχη της επιτροπής συμφώνησαν ότι αναμένονται πολλές συμμετοχές ακόμα και από την Κούβα και χώρες της Λατινικής και Βόρειας Αμερικής κι αν τα σκάφη ξεπεράσουν τα 90 θα γίνει αλλαγή του format στον στίβο.

 

Επίσης καταρτίστηκε το πρόγραμμα της διοργάνωσης που έχει ως εξής: Από 10 έως 12 Μαΐου θα γίνει καταμέτρηση, στις 11 η τελετή έναρξης και στις 12 η δοκιμαστική κούρσα και το παγκόσμιο συνέδριο που θα λάβουν μέρος όλοι οι αθλητές και οι προπονητές τους. Από 13 έως και 17 του ίδιου μήνα θα διεξάγονται δύο ιστιοδρομίες καθημερινά και στις 18 Μαΐου θα γίνουν ο final και ο medal race.

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΟ

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Μετά από μια θυελλώδη κοινοβουλευτική διαδικασία, υπερψηφίστηκε την Παρασκευή από…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: