fbpx
7 °C Athens, GR
20 Ιανουαρίου 2021

Νίκος Παναγιωτόπουλος ΄΄Ως το 2025 θα παραλάβουμε 40 μαχητικά αεροσκάφη! – Προχωρούν 105 προγράμματα που θα ενισχύσουν τις ένοπλες δυνάμεις΄΄…

Να διαμορφωθεί ευρύτατη συναίνεση για την σύμβαση προμήθειας των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής που τελικά ψηφίστηκε επί της αρχής.

«Καλώ τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν θετικά. Η προμήθεια θωρακίζει, ενισχύει την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι καλό να το αποδείξουμε και δια της ψήφου μας. Εναπόκειται σε μας να υπερψηφίσουμε το υπο κρίση νομοσχέδιο εκπέμποντας με όρους εθνικής συνεννόησης ένα θετικό μήνυμα για ακόμα καλύτερη θωράκιση της εθνικής κυριαρχίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ σχολιάζοντας και την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, είπε «η διπλωματία συμβαδίζει με την αποτροπή».

Εκτός αυτών, ο υπουργός τόνισε ότι υλοποιούνται με ταχύτητα 105 προγράμματα προμηθειών για όλα τα Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ για τα Rafale είπε ότι η προμήθεια εντάσσεται στον συνολικό προγραμματισμό για παραλαβή 40 μαχητικών αεροσκαφών εως το 2025.

Πέραν αυτού, αίσθηση προκάλεσε η προσπάθεια του υπουργού να καταρρίψει με ποδοσφαιρικούς όρους την κριτική της αντιπολίτευσης για καθυστερήσεις σχετικά με την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος θυμήθηκε τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Ολλανδίας – Γερμανίας στο Μουντιάλ του 1974 για να πει πως «όταν ακούω να μας κατηγορείτε για καθυστέρηση μου έρχεται στο μυαλό η Ολλανδία του Κρόιφ, η οποία στον τελικό του Μουντιάλ του ‘74 σκόραρε στο δεύτερο λεπτό αφού πρώτα είχε αλλάξει 16 πάσες χωρίς να ακουμπήσει την μπάλα Δυτικογερμανός παίκτης.

Είναι σαν να μου λέτε ότι δεν έπρεπε να κάνουμε 16 πάσες αλλά να πάμε να βάλουμε γκολ αμέσως» είπε χαρακτηριστικά για να εξηγήσει ότι η επιλογή του υπουργείου να απευθυνθεί πρώτα στο Ελεγκτικό Συνέδριο ώστε να υπάρχει προσυμβατικός έλεγχος της προμήθειας ενισχύει τους όρους διαφάνειας.

Related articles

Διαχείριση κρίσεων: Μια εμπεριστατωμένη μελέτη του ερευνητή Μπαλωμένου.

Αγαπητέ συμμετέχοντα στην έρευνα, Στη προσπάθειά μας να διαμορφώσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα γύρω από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ξεκινήσαμε μια έρευνα με θέμα «Διαχείριση Ελληνοτουρκικών Κρίσεων». Η έρευνα διεξάγεται από τον Πολιτικό Επιστήμονα – Διεθνολόγο Δρ. κ. Κώστα Μπαλωμένο. Σκοπός της έρευνας, είναι η καταγραφή της άποψης των πολιτών σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις ελληνοτουρκικές […]

12 ναυτικά μίλια: Ένα βήμα στο Ιόνιο με το βλέμμα στο Αιγαίο

Σε ισχύ τέθηκε σήμερα, με την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το Προεδρικό Διάταγμα περί κλεισίματος των κόλπων και χάραξης ευθείων γραμμών βάσης στην θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιόνιων νήσων μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου. Η πράξη αυτή φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επέκταση της αιγιαλίτιδας […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *