Παναγιωτόπουλος: ”Δεν υπάρχει περίπτωση αποστρατιωτικοποίησης νησιών!” Τι είπε για φρεγάτες και αλλαγές στη θητεία

Sample Codes

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος ξεκαθαρίζοντας την εθνική στρατηγική στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία.

Δεν τίθεται θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι στις συνομιλίες με τη γείτονα «προσερχόμαστε να συζητήσουμε συγκεκριμένα θέματα στην ατζέντα και αυτές οι προκαταρκτικές συζητήσεις γίνονται επ’ αυτών των συγκεκριμένων προς συζήτηση θεμάτων μόνο κι όχι για κάθε πιθανή αξίωση που μπορεί να προβάλει η Τουρκία, όπως αποστρατιωτικοποίηση των νησιών».

«Για εμάς αποστρατιωτικοποίηση δεν μπορεί να υπάρξει, όσο υπάρχει απειλή εξ Ανατολών […] Όσο υπάρχει απειλή – και εκτιμούμε ότι υπάρχει και εκδηλώθηκε αυτό το καλοκαίρι – δεν υπάρχει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Παράλληλα στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στο δικαίωμα της χώρα μας να διαθέτει «δυνάμεις νόμιμης και προληπτικής άμυνας στα νησιά».

Εκτός αυτών, μίλησε για το χρονοδιάγραμμα απόκτησης φρεγατών διευκρινίζοντας ότι «δεν αποκλείστηκε ποτέ η απόκτηση γαλλικών πλοίων». Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι το Πολεμικό Ναυτικό αξιολογεί καθεμιά απο τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από διάφορες χώρες και «η τελική αξιολόγηση θα γίνει στο πρώτο εξάμηνο του 2021».

Ωστόσο τόνισε ότι «θεωρούμε απαραίτητη τη συμμετοχή της ελληνικής βιομηχανίας, όπως και την παροχή “ενδιάμεσης λύσης” [δηλαδή κάποια έτοιμα, κατά το δυνατόν, πολεμικά πλοία] έως ότου ναυπηγηθούν οι νέες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, κάτι που συνολικά θα εξελιχθεί σε διάστημα επτά με οκτώ έτη».

Έρχεται υποχρεωτική στράτευση από τα 18;

διάβασε και αυτό  Γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να διαπραγματευτεί με την Τουρκία... - Τι απαιτεί ο Ερντογάν...

Σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 και εθελοντικής στράτευσης των γυναικών ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε πως επί του παρόντος «δεν υπάρχει η στράτευση των γυναικών».

Παρά ταύτα, όπως πρόσθεσε, υφίσταται σχεδιασμός της κυβέρνησης για μελλοντική στράτευση από τα 18 έτη αν και σύμφωνα με τον ίδιο για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει πρώτα «ένας πολύ προσεκτικός σχεδιασμός από τα Επιτελεία».

«Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Η στράτευση στα 18 θα μπορούσε στο μέλλον να αποβεί χρήσιμη για τις Ένοπλες Δυνάμεις και για την νοοτροπία των νέων απέναντι στην Συνταγματική υποχρέωσή τους να θητεύσουν υποχρεωτικά για ένα διάστημα του βίου τους στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων» κατέληξε ο υπουργός σχετικά με το θέμα.

Facebook Comments
Sample Codes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recommended
Οι Πόλεμοι της Γαλλικής Επανάστασης ήταν μία σειρά μεγάλων συγκρούσεων, που…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Facebook
error: Content is protected !!